Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté hledají svědky tří dopravních nehod

PLZEŇ-VENKOV - Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakékoliv informace k uvedeným dopravním nehodám, které by napomohly k jejich řádnému prošetření a ustanovení viníka, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR. 

Policie České republiky hledá svědky dopravní nehody, která se stala v Kaznějově . K dopravní nehodě došlo dne 31. prosince 2019 v 10:55 hodin na parkovišti před obchodním domem v Kaznějově.
Na uvedeném místě dosud neznámý řidič s neznámým vozidlem na parkovací ploše před obchodním domem, kde se střetl nezjištěnou částí vozidla s pravou boční částí zde zaparkovaného vozidla Ford Tourneo Connect. Poté z místa dopravní nehody ujel, aniž by celou věc nahlásil Policii České republiky. Celková hmotná škoda byla vyčíslena minimálně na pět tisíc korun. Dle předběžného šetření policisté zjistili, že by se zřejmě mělo jednat o větší vozidlo tovární značky Renault, modré barvy, poškozené ve výšce cca 58  až 63 cm nad vozovkou.

K další nehodě došlo 19. prosince 2019 v 5:25 hodin v Příchovicích na místní komunikaci, levý okraj ulice při směru jízdy na obec Přeštice  za mostem přes místní potok. Nezjištěný řidič z dosud nezjištěným vozidlem jel po silnici III/18210 ve směru od obce Radkovice k obci Přeštice. Při průjezdu křižovatkou za mostem v obci Příchovice, kde hlavní pozemní komunikace tvoří z pohledu směru jízdy nezjištěného řidiče pravotočivou zatáčku zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozovky a vozidla, po mokré vozovce dostal smyk, přejel na levý okraj vozovky a zde narazil do oplocení domu, kde došlo k poškození betonové podezdívky a pletivových dílů plotu v délce 6,5 metrů. Poté z místa dopravní nehody odjel směrem na obec Přeštice. Na vozidle bude poškozený přední nárazník, ve kterém chybí většina plastových výplní  ve spodní části nárazníku.
Dle předběžného šetření policisté zjistili, že by se mělo jednat o první verzi vozidla Škoda Fabia, varianta před faceliftem, tmavě šedé až černé metalické barvy.

A poslední nehoda, u které policisté hledají svědky se stala 29. prosince 2019 v 1:20 hodin v Nýřanech v ulici Střední na parkovišti, kde je kolmé parkovací stání, které přiléhá k místní pozemní komunikaci. Neznámý řidič s dosud nezjištěným způsobem a vozidlem poškodil přední částí vozidla zadní část osobního automobilu Škoda Octávia a z místa dopravní nehody ujel jednosměrnou ulicí v opačném směru. Při dopravní nehodě byla vyčíslena celková hmotná škoda ve výši asi třiceti tisíc korun.
Dle předběžného šetření policisté zjistili, že by se dle všeho mělo jednat o vozidlo Škoda Superb Combi světle šedé metalízy s registrační značkou začínající na 5P nebo 6P.

Policisté proto žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakékoliv informace k těmto dopravním nehodám, které by napomohly k jejich řádnému prošetření a ustanovení viníka, aby neprodleně kontaktovali Policii ČR, Územní odbor Plzeň-venkov – dopravní inspektorát, tel.: 974 326 111. Informace mohou také podat na linku tísňového volání 158.              

por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
6. ledna 2020

vytisknout  e-mailem