Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté hledali v Podskalí vážně zraněného seniora

SEMILSKO - Našli ho naštěstí včas a přivolali mu sanitu. 

Včera krátce před polednem oznámila obyvatelka Benešova na naši tísňovou linku 158, že se z přesně nezjištěného místa v zalesněném skalnatém  terénu v Podolí ozývá volání o pomoc. Operační důstojník  okamžitě do této oblasti vyslal  hlídku složenou z policisty obvodního oddělení policie Semily  pprap. Ludvíka Šafry a jeho lomnického kolegy prap. Jana Dvořáka. Těm se díky jejich místní znalosti i služebním zkušenostem podařilo v poměrně krátké době objevit ve strmém terénu v potoce 85letého muže s poraněnou nohou.

Vážný úraz si senior způsobil při pádu do koryta potoka poté, co uklouzl na pěší stezce v příkré stráni. Chtěl si tudy původně zkrátit cestu z nákupu domů, ale přivodil si přitom  velmi bolestivé poranění v oblasti stehna a nemohl se hýbat. Takto zůstal bez pomoci téměř dvě hodiny. Policisté rozrušeného seniora uklidnili a postarali se o něj do příjezdu Zdravotnické záchranné služby, která ho s podezřením na zlomeninu stehenní kosti převezla do nemocnice.

Díky tomu, že paní z Benešova věnovala jeho volání o pomoc pozornost a vytočila naši tísňovou linku, se zraněnému muži dostala lékařská péče ještě včas. Dá se možná i říci, že mu zachránila život. Paní za to patří velký respekt. Pokud i vy  někdy uslyšíte volání o pomoc, nebuďte k němu lhostejní a třeba také zachráníte něčí život. A nebo naopak to můžete být zrovna vy, kdo bude  pomoc potřebovat a pak oceníte, když vás někdo vyslyší a nabídne vám pomocnou ruku.

28. 6. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
28. 6. 2019
 

vytisknout  e-mailem