Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté ho objevili v úkrytu

MOSTECKO - Schovával se v úložném prostoru postele; Policisté ho z bytu vykázali; Na návštěvu ho nikdo nezval. 


Před policisty se schovával v úložném prostoru postele
Již druhý trestný čin přistál v těchto dnech na kontě 32letého Mostečana. Tentokrát se jedná o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisty mosteckého obvodního oddělení k tomu vedlo porušení jejich rozhodnutí, které spočívalo ve vykázání z bytu na deset dnů. Muž musel kvůli násilnému jednání vůči své rodině opustit obydlí začátkem minulého týdne, během toho byl seznámen se všemi podmínkami. Kromě opuštění obydlí si od policistů za své chování vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Nyní policisté kontrolami zjistili, že Mostečan nerespektuje jejich nařízení. Nachytali ho přímo v „zakázaném“ bytě. Prozradil ho nedovřený úložný prostor postele, do kterého se před hlídkou schoval, a byla mu tam vidět ruka a koleno. Celá věc může mít dohru u soudu, který může rozhodnout až o tříletém odnětí svobody.

Policisté ho z bytu vykázali
Deset dnů nesmí domů 31letý muž.  Rozhodli o tom mostečtí policisté.  Využili svého oprávnění a muže z obydlí vykázali. Důvodem bylo jeho chování vůči partnerce, které podle policistů naplňovalo znaky domácího násilí. Věc je nadále v šetření na mosteckém obvodním oddělení. Policisté zároveň po určenou dobu kontrolují, zda 31letý muž zákaz dodržuje.

Na návštěvu ho nikdo nezval
Trestnému činu porušování domovní svobody čelí 30letý muž z Litvínova. Do postavení podezřelé osoby ho dostala jeho návštěva v cizím bytě, která podle hamerských policistů nebyla vůbec vítaná. Litvínovan měl v nedělních ranních hodinách bez pozvání vniknout do obydlí a přes opakovaný nesouhlas uživatelů odmítal odejít. V bytě se měla nacházet jeho bývalá přítelkyně. Tu měl během „návštěvy“ navíc násilím odstrčit, během toho ji měl i vulgárně nadávat. Byt měl opustit až ve chvíli, kdy hrozil příjezd policejní hlídky. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení. V případě uznání viny podezřelému hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
15. března 2022

vytisknout  e-mailem