Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté je přistihli opilé

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli v průměru tři opilé řidiče za den.  

 

V uplynulých dnech přistihli policisté na celém Uherskohradišťsku jednadvacet lidí, kteří řídili auta tímto regionem v různém stupni opilosti. Ve srovnání s prvním únorovým týdnem je to trojnásobný počet přistižených opilých řidičů. V průměru tři opilí řidiči za den jsou jasným znakem toho, že jeden z nejvážnějších prohřešků na silnicích, alkohol za volantem, je stále problematickým fenoménem a to nejen na silnicích Uherskohradišťska. O tom, že se této problematice uherskohradišťští policisté věnují denně a důsledně, svědčí právě počet přistižených řidičů, z nichž nejvyšší hodnotu policisté naměřili pětačtyřicetiletému muži ve středu večer v Uherském Hradišti, když řídil svůj peugeot se dvěma promile v dechu. Hodnotu 1,6 promile alkoholu nadýchala třiatřicetiletá řidička, která v úterý ráno havarovala v Uherském Hradišti.

O vysokém počtu zastavených vozidel, která nesplňují základní technické požadavky pro provoz na silnicích, svědčí i dva případy z uplynulého týdne. Při jednom z nich se uvolněná kola návěsu kamionu rozjela proti osobnímu autu, do něhož narazila. V jiném případě nedošlo naštěstí k nehodě, ale dopravní policisté při kontrole zjistili, že zahraniční kamion nemá na poslední nápravě vůbec brzdový systém a i přesto brázdil silnice Slovácka.

Při čtvrteční dopravně bezpečnostní akci pak dopravní policisté i jejich kolegové ze všech obvodních oddělení zkontrolovali na 350 řidičů, z nichž se 40 dopustilo dopravního přestupku. Pět z nich jelo rychleji, než bylo dovoleno, pět nepoužilo bezpečnostní pásy a čtrnáct aut bylo ve špatném technickém stavu. Policisté za zjištěné přestupky uložili pokuty v celkové výši 28 tisíc korun.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 11. – 17. únor 2011


 

Počet zjištěných přestupků

11. – 18. 2. 2011

4. – 10. 2. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

21

7

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

35

40

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

8

7

Nepoužití bezpečnostních pásů

29

36

Telefonování za jízdy

13

15

Špatný technický stav vozidla

66

48

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

2


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. únor 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem