Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté jsou na příliv cizinců připraveni

Nedojde ke snížení bezpečnostního standardu občanů. 

Dnes policisté převezou do zařízení pro zajištěné cizince ve Vyšních Lhotách první běžence. Nově otevřené zařízení disponuje 220 místy, které umožní nelegálním běžencům absolvovat veškeré potřebné procedury, které jsou stanoveny českým právním řádem a evropskou legislativou.  
 
Běženci přijedou ze zařízení v Bělé pod Bezdězem a Zastávky u Brna, které jsou již kapacitně zaplněny. Budou to zejména občané ze Sýrie, Afghánistánu, Iráku a Pákistánu. Každý nově příchozí uprchlík je seznámen s provozním  řádem, který je povinen po umístění dodržovat a nemá možnost areál opustit. V případě jakéhokoliv porušení těchto norem jsou policisté připraveni zasáhnout a zjednat pořádek. To se týká i chování účastníků na chystaných demonstracích proti uprchlíkům, které o víkendu proběhnou na několika místech Česka.
 
Občané v okolí všech zařízení pro zajištěné cizince se nemusí bát o svou bezpečnost. V každém regionu, kde je podobné zařízení, jsou policisté v režimu zvýšeného výkonu služby, což znamená, že se ve zvýšené míře pohybují v okolí těchto zařízení a jsou připraveni zasáhnout v případech narušení veřejného pořádku.
 
V zařízení čekají běženci na další rozhodnutí o jejich osudu. Někteří budou správně vyhoštěni, další předání v rámci dublinského nařízení a některých se týká předání do jiné země v rámci readmise.
 
7. srpna 2015
kpt. David Schön
tiskový mluvčí – Policejní prezidium

vytisknout  e-mailem