Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté kontrolovali bojovníky

KRAJ – Účastníci bojové ukázky historických armád byli kontrolováni policisty 

V obci Malé Svatoňovice proběhla dne 27.5.2017 vojenskohistorická bojová ukázka, jejíž součástí byla také prezentace vojenské a hasičské techniky. Pořadatelé obdobných akcí musí mít od Policie ČR povolení k provozování „jednorázové střelnice“, vydané na základě posudku balistika, neboť v průběhu akce jsou užívány také zbraně, k jejichž držení a nošení je třeba zbrojního průkazu. Nejinak tomu bylo i v areálu bývalého dolu v katastrálním území Batňovice, kde Obecní úřad Malé Svatoňovice a Klub vojenské historie Odolov bojovou ukázku zorganizovali.bitva.jpgBojová ukázka.jpg

Účastnící bojové akce, kteří měli u sebe zbraň podléhající registraci, byli v místě konání kontrolování policisty Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Při této kontrole byl kladen důraz především na dodržování povinností držitele zbrojního průkazu, mezi která patří mimo jiné dodržování zákazu požívání alkoholu nebo jiné návykové látky při nošení zbraně nebo jakékoliv manipulaci s ní na veřejnosti. Obdobná kontrola proběhla také u držitelů zbraní kategorie D, k jejichž držení není zbrojní průkaz třeba.

V rámci akce policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál zkontrolovali desítky účastníků a nezjistili jediné porušení zákona či porušení povinností držitele zbrojního průkazu, což svědčí o odpovědném přístupu účastníků i organizátorů akce.

Činnost policistů z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál je popsána zde.

por. PhDr. Ondřej Moravčík
2.6.2017, 07:35

Odkazy do noveho okna

Bojová ukázka2

Bojová ukázka2 

Detailní náhled

Bojová ukázka3

Bojová ukázka3 

Detailní náhled

Bojová ukázka4

Bojová ukázka4 

Detailní náhled

Bojová ukázka5

Bojová ukázka5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem