Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolovali chatové a rekreační oblasti

Dne 3. dubna 2012 proběhla na Kutnohorsku od ranních hodin bezpečnostně preventivní akce územních odborů kutnohorské policie zaměřená na rekreační a chatové oblasti Zručska, Zbraslavicka, Janovicka a Kutnohorska.  

     Cílem bylo zejména preventivně působit proti možnému napadení rekreačních objektů „nezvanými hosty“, případně pachatele zadržet přímo v objektech. Do akce bylo zapojeno celkem na 51 policistů, z toho 24 takzvaných „školáků“, tedy policistů ze školního policejního střediska Sadská. Nechyběli ani kriminalisté. V závěru akce policisté s potěšením konstatovali, že žádný z objektů nebyl napaden a nezaznamenali ani pohyb podezřelých osob nebo vozidel.

      Po skončení akce pokračovali policisté v preventivní činnosti se zaměřením na Dopravně bezpečnostní akci na Kutnohorsku. Zaměřili se zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, kontrolu technického stavu motorových vozidel, kontrolu předepsaných dokladů, dodržování zákona č. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisech souvisejících s provozem  vozidla. Prováděla se také kontrola zavazadlových prostorů s možností převážení věcí pocházejících z trestné činnosti a kontrola osob zda neoprávněně nepobývají na území ČR.
     Celkem bylo zkontrolováno 350 řidičů a uloženo 42 blokových pokut v celkové výši kolem 10 tisíc korun.

akce chaty1akce chaty1
akce chaty2akce chaty2
akce chaty3akce chaty3

 

4. 4. 2012

por. Mgr. Vendulka Marečková

vytisknout  e-mailem