Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté kontrolovali chaty na Odersku

a další zprávy z Novojičínska. 

V neděli 15. března v době od osmé do dvanácté hodiny kontrolovali oderští policisté chaty v chatovištích Odry - Loučky, Heřmánky, Odry - Klokočůvek a Odry - Vítovka. Do akce, která proběhla v rámci služebního obvodu oderských policistů, bylo nasazeno pět policistů a služební policejní pes Kim. Při kontrole policisté nezjistili žádné narušení rekreačních chat či objektů v chatovištích.


Stalo se …


Opilý řidič boural do mostku v Novém Jičíně

Osmačtyřicetiletý řidič jel v sobotu 14. března v odpoledních hodinách s osobním vozidlem Hyundai Atos po předchozím požití alkoholických nápojů. Muž s vozidlem na ulici Riegrova v Novém Jičíně přejel do protisměru a havaroval do zábradlí mostu. Po nehodě dále pokračoval v jízdě na ulici Nábřežní, kde vozidlo odstavil. Dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2,89 promile alkoholu v dechu. Na zábradlí vznikla škoda za dva tisíce korun a na vozidle okolo padesáti tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ze kterého je podezřelý řidič z Nového Jičína.


Poškození výlohy květinářství

Zatím neznámý pachatel rozbil okolo čtvrté hodiny nad ránem dne 14. března skleněnou výplň výlohy prodejny květinářství v Novém Jičíně na ulici Gen. Hlaďo. Poškozením výlohy byla způsobena škoda za sedm tisíc korun a škodu poškozením květin a květináčů uvnitř prodejny za další tři tisíce korun. Policisté po pachateli trestného činu poškozování cizí věci intenzivně pátrají.


Krádeže pohonných hmot

V novojičínském okrese zaznamenali policisté v posledních týdnech větší počet krádeží pohonných látek. K jednomu z případů došlo před uplynulým víkendem ze čtvrtka na pátek 13. března v Hodslavicích. Zatím neznámý pachatel doslova vysál doposud neupřesněné množství pohonných hmot z nádrží devíti osobních vozidel odstavených v prostorách parkoviště autolakovny a karosárny. Pachatel vypáčil víčka nádrží na vozidlech Dacia Logan, Opel Meriva, Peugeot 106 a Renault Laguna, ze kterých odcizil nezjištěné množství pohonných látek. Na dalších odstavených vozidlech Ford Sierra, Toyota Yaris, Audi A6 Avant, Opel Corsa a Renault Laguna, kdy uvedená vozidla byla v autolakovně svěřena k opravě, vnikl bez užití zjevného násilí a rovněž z nich odcizil pohonné látky.
Majitelům vznikla škoda poškozením zámků za více než tři tisíce korun. Škoda odcizením bude upřesněna po vyčíslení škody. Pachatel či pachatelé jsou podezřelí z trestného činu krádeže,  za který hrozí až dvouleté vězení.
Dopadení pachatele nebo pachatelů je závislé mimo jiné také na tom, jak rychle a včas lidé krádež oznámí.

vytisknout  e-mailem