Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté kontrolovali diskotéky

BŘECLAVSKO: U některých mladých tanečníků koloval v těle alkohol. 

Břeclav, Velké Pavlovice - Z pátku na sobotu se policisté zaměřili na kontrolu dvou větších diskoték, které se nacházejí v našem regionu. Ve spolupráci s městskou policií,  pracovníky orgánu sociálně-právní ochrany dětí a také se zástupci živnostenského úřadu jsme zjišťovali, zda je v provozovnách vše v pořádku. Samozřejmě, že nás zajímalo, jak je to s alkoholem u mládeže.

Na první diskotéce ve Velkých Pavlovicích jsme přistihli tři mladé dívky, kterým ještě nebylo 18 let a přesto měly pozitivní dechovou zkoušku. Naměřili jsme ovšem velmi nízké hodnoty alkoholu. Na diskotéce v Břeclavi však akce dopadla hůře - zaevidovali jsme celkem dvanáct prohřešků u nedospělých. Zajímavostí bylo, že popíjely spíše dívky. Z uvedeného počtu se jednalo o 8 slečen. Také při těchto kontrolách vyšly najevo spíše mírné hodnoty alkoholu. Rekordmankou se tentokrát stala 16letá dívka, u které se na displeji přístroje objevilo 1 promile.
Hlídky se následně pídily po tom, kde si mládež alkohol pořídila. Ve všech případech mladiství potvrdili, že jim pivo či něco tvrdšího poskytla obsluha. Barmani a barmanky tak budou muset svoje jednání vysvětlovat u přestupkové komise. Některé podnapilé děti rozvezli sociální pracovní domů a předali je přímo rodičům. Pozitivním zjištěním byl fakt, že jsme nenarazili na podnapilou osobu mladší 15 let.
 
 por. Haraštová, 4. května 2013 mládež.wav

 

Odkazy do noveho okna

diskotéka

diskotéka 

Detailní náhled

kontrola mládeže

kontrola mládeže 

Detailní náhled

měření alkoholu

měření alkoholu 

Detailní náhled

mládež akce

mládež akce 

Detailní náhled

mládež

mládež 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem