Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolovali dodržování předepsané rychlosti

KUTNOHORSKO – Celorepubliková dopravně akce zaměřená na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. 

Policisté z Územního odboru Kutná Hora se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která ve dnech 8. srpna a 12. srpna letošního roku.

Policisté se v rámci této dopravně bezpečnostní akce zaměřili zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Dále se hlídky zaměřily na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně se hlídky zaměřili na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech a problematiku ilegální migrace a převážení drog.

Policisté ve služebních vozidlech vybavenými měřiči rychlosti během uvedených dnů a na předem vytipovaných úsecích zkontrolovali celkem 170 vozidel, kdy u 37 řidičů zjistili přestupky v dopravě. V 17 případech se jednalo o nedodržení nejvyšší dovolené rychlosti. Celkem 34 řidičů bylo vyřešeno přímo na místě pokutou a 3 přestupky byly oznámeny na příslušný správní úřad. Za tyto přestupky bylo celkem vybráno 10 900,- Kč. Dalšími častými prohřešky bylo nepoužití bezpečnostních pásů nebo nevyhovující technický stav vozidla.

Nejčastější příčinou dopravních nehod, které mnohdy končí tragicky je nepřiměřená rychlost.

To, že spěchat se opravdu nevyplácí, se více můžete dozvědět v odkaze ZDE: „13 minut“

Kutnohorští policisté budou v  těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i v následujících týdnech.

por. Mgr. Vendulka Marečková
15. srpna 2022

vytisknout  e-mailem