Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté kontrolovali město

KARLOVY VARY – Policisté kontrolovali karlovarskou čtvrť Rybáře 

V pátečních večerních a nočních hodinách proběhla na Územním odboru v Karlových Varech bezpečnostní akce s názvem „Úklid“. Do této akce byli zapojeni policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře.
 
Policisté pátrali po drogách, kontrolovali bezdomovce, cizince, hráče v hernách a také hledali odsouzené, kteří se vyhýbají nástupu do vězení. Kontroly zaměřené na pátrání byly prováděné i u vozidel. U prověřovaných osob a vozidel policisté zjišťovali, zda nejsou na seznamu hledaných.
 
Policejní kontrole se nevyhnula ani vozidla na parkovištích obchodních domů, zahrádkářské kolonie nebo vlaková nádraží. V zahrádkářských koloniích policisté komunikovali s majiteli zahrádek a tak získávali různé informace o pohybu osob v zahrádkářských koloniích. 
 

Při dopravní kontrole se policisté zaměřili na technický stav vozidel, zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek, jízdy bez řidičského průkazu a další dopravní přestupky. 

V průběhu akce „Úklid“ byly také provedeny kontroly historických a kulturních památek, a to kostel Povýšení svatého Kříže, kostel Na nebe vstoupení Páně a kostel sv. Anny a sv. Urbana. Na těchto místech se policisté zaměřili na zabezpečení kostelů (okna, dveře) před nezvanými hosty.
 
Během akce policisté zkontrolovali několik desítek řidičů motorových vozidel a uložili celkem 4 pokuty za částku přesahující pět tisíc korun za špatný technický stav vozidla. Osmatřicetiletý řidič při kontrole nadýchal 0,88 promile alkoholu a bude se zodpovídat z přestupku. Hůře na tom je osmnáctiletý mladík, u kterého bylo naměřeno 1,42 promile alkoholu. Tento si vyslechl od policistů sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Během akce také policisté zadrželi šestadvacetiletého muže, který byl hledán pro spáchání přečinu poškození cizí věci, kdy mladík v ulici Sokolovská poškodil kapotu a ulámal stěrače u zaparkovaného motorového vozidla Fiat Punto. Majitelce auta, tak způsobil škodu přesahující osmnáct tisíc korun. Na závěr akce policistům v síti uvízl dvaačtyřicetiletý celostátně hledaný muž z Tachovska, na kterého byl vydaný příkaz k zatčení Okresním soudem v Tachově. Policisté muže umístnili do policejní cely a dnešního dne bude eskortován k soudu, kde bude rozhodováno o jeho vzetí do vazby.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
27. 08. 2011
Odkazy do noveho okna

Akce Úklid

Akce Úklid 

Detailní náhled

Akce Úklid

Akce Úklid 

Detailní náhled

Akce Úklid

Akce Úklid 

Detailní náhled

Akce Úklid

Akce Úklid 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem