Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté kontrolovali na tržnici

Ostrava: Policisté při akci Jonáš zkontrolovali na tržnici 270 osob. 

jonáš foto 1.jpg
Téměř 70 policistů převážně z odboru cizinecké policie, ale také speciální pořádkové jednotky a oddělení služební kynologie krajského ředitelství se v úterý odpoledne podílelo na kontrole v ostravské tržnici. Vzhledem k problematice spolupracovali policisté rovněž s pracovníky Celního úřadu Ostrava.
                       
Na co bylo zhruba dvouhodinové opatření zaměřeno? Z hlediska pobytové kontroly se policisté zaměřili na problematiku odhalování padělků dokladů totožnosti, nelegální migraci a kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců na území České republiky. Pracovníci Celního úřadu Ostrava pak kontrolovali kromě dalšího objekty prodejen, zboží a osoby.
 
Výsledky akce
Jak je již v úvodu napsáno, do akce se zapojilo téměř 70 policistů. Měli s sebou i několik služebních psů.
jonáš foto 2.jpg
Policisté zkontrolovali v rámci pobytové kontroly 270 osob, přičemž z uvedeného počtu bylo 210 cizích státních příslušníků. Policisté nezjistili – až na jeden případ - žádné porušení zákonů. Pouze jedné osobě udělili blokovou pokutu ve výši 1 000 korun za přestupek. Muž neměl totiž platný pobytový doklad a porušil tak zákon o pobytu cizinců na území České republiky. Další přestupky zjistili pracovníci celního úřadu.
 
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
29. 9. 2011

vytisknout  e-mailem