Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté kontrolovali nákladní vozidla a autobusy

Jihočeský kraj – Zjistili osm desítek dopravních přestupků. (Hlasová schránka 974 221 116) 

 
Policisté v Jihočeském kraji se v uplynulém týdnu zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontrolu nákladních vozidel a autobusů. Kontroly probíhaly v průběhu celého týdne postupně na všech územních odborech. Cílem akce bylo snížit dopravní nehodovost v důsledku nedodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinu u řidičů nákladních vozidel a autobusů a nedodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí (ADR). Akce se zúčastnili policisté služby dopravní policie ve spolupráci se službou cizinecké policie v součinnosti s Celní správou, Centrum služeb pro silniční dopravu a Hasičským záchranným sborem.
 
Pět desítek policistů během akce zkontrolovalo na 150 vozidel a zjistili 81 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidel, celkem 16 případů. Deset přestupků se týkalo nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy.  Devět řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás. Osmkrát zjistili policisté porušení rychlosti.  Tři vozidla překročila povolenou hmotnost. Dva řidiči jeli pod vlivem alkoholu. Policisté převážnou většinou přestupků řešili na místě uložením blokové pokuty.
 
Policisté se obdobným kontrolám věnují pětkrát až šestkrát do roka. V roce 2013 zjistili celkem 440 porušení zákonů či směrnic. Nejčastějšími závadami bývá nevyhovující technický stav vozidla, nedodržování doby řízení a chybějící dokumentace. I v tomto roce se budou obdobné kontroly opakovat.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
19. února 2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem