Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté kontrolovali řidiče i o tomto víkendu

BENEŠOVSKO – Po linii dopravy a veřejného pořádku zajišťovali kulturní akci na Konopišti, zaměřili se ale také na ostatní tradiční problémová místa.  

Při zajišťování kulturní akce dohlíželi policisté na veřejný pořádek i dopravu
 
Také tuto sobotu a neděli byli policisté v pohotovosti. Při zajišťování kulturní akce, která probíhala první víkendový den na Konopišti, dohlíželi nejen na veřejný pořádek, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu v těchto místech. Výkon služby navíc zaměřili i na komunikace v blízkosti Benešova, kde kontrolovali dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování a respektování dopravního značení a dopravního zařízení, ale také zákaz požívání alkoholu či jiných návykových látek řidiči motorových vozidel před a během jízdy. 
 
V rámci této akce zkontrolovali téměř 70 vozidel a jejich řidičů. Jednomu z nich naměřili hodnotu do jednoho promile alkoholu v dechu a věc postoupili na příslušný úřad do dalšího správního řízení. Celkem uložili 66 pokut v hodnotě 27 tisíc korun. Šest řidičů oznámili za přestupky na příslušný úřad do dalšího správního řízení, dvacet provozovatelů vozidla předvolali k podání vysvětlení kvůli překročení stanovené rychlosti.
 
Při akci na Holém vrchu odhalili policisté řidiče „rekordmana“
 
V sobotu i v neděli probíhala již po několikáté za sebou akce na Holém vrchu v oblasti Nová Živohošť, kam policisté zajíždějí pravidelně kvůli opakované nekázni řidičů. Tentokrát jich tady zkontrolovali celkem 51. Jednatřiceti z nich uložili blokové pokuty ve výši 9 300 korun. U čtrnácti dalších zjistili orientační dechovou zkouškou hodnoty do jednoho promile alkoholu a všechny za toto přestupkové jednání oznámili na příslušný úřad do dalšího správního řízení. U dvou řidičů ale zjistili hodnoty nad jedno promile a případy tak začali řešit jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Jedním z podezřelých je také dvaašedesátiletý muž, který ve vozidle převážel ještě dvě ženy. Hlídce nepředložil doklady a nadýchal více než jedno promile alkoholu. Policisté navíc zjistili, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz.
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
28. července 2014

vytisknout  e-mailem