Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté kontrolovali vozidla

TŘEBÍČSKO: Akce byla zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu. 

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku v pátek 23. března od 22:00 do 02:00 hodin, se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek ze strany řidičů motorových vozidel. Dále na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do noční akce se zapojily více než dvě desítky policistů.

 

Celkem policisté zkontrolovali více než dvě stě motorových vozidel a odhalili více než dvacet přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Uložili blokové pokuty ve výši téměř 4.000 korun. Ve třech případech policisté zjistili provedenou dechovou zkouškou požití alkoholických nápojů u řidičů motorových vozidel. Nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel a dále nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

26. března 2012

vytisknout  e-mailem