Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté kontrolovali vozidlo dvakrát po sobě

STODSKO - Během 105 minut policisté kontrolovali dvakrát jedno vozidlo. Pokaždé jej řídil někdo jiný a pokaždé se řidič dopustil protiprávního jednání. 

Dne 6. listopadu 2020 okolo desáté hodiny dopolední řídil ve Stodě osobní vozidlo tovární značky Audi A4 34letý muž ze Stodska. Pár minut po desáté hodině jej kontrolovali stodští policisté. Policisté během kontroly zjistili, že řidič má rozsudkem Okresního soudu Plzeň-jih od 17. června letošního roku uložen platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 30 měsíců. O necelý měsíc později mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu Tachov rovněž zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, tentokrát na dobu 18 měsíců. Řidič tak dle všeho naplnil skutkovou podstatu trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
O necelé dvě hodiny později, tedy asi 15 minut před polednem za volant stejného vozu Audi A4 usedla 35letá žena. Tentokrát stodští policisté vůz kontrolovali v Chotěšově. Žena policistům při kontrole předložila pouze osvědčení o registraci vozidla, občanský a řidičský průkaz nikoli. Jelikož měli policisté během kontroly podezření, že žena před jízdou požila alkoholické nápoje nebo je pod vlivem omamných a psychotropních látek, vyzvali ji k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Test na návykové látky byl však již pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Z tohoto důvodu policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve nebo moči, kterému se dobrovolně podrobila. Policisté případ kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a na případu stále pracují.

por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
9. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem