Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali zádržné systémy a bezpečnostní pásy

LIBERECKO - V rámci dopravně bezpečnostní akce na celém území Libereckého kraje se policisté zaměřili na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů pro přepravu dětí. 

V minulých dnech proběhla na území celého Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté, kromě pátrání po hledaných či pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech, pašování nelegálních návykových látek či  ilegálního převozu zbraní, zaměřili také na používání bezpečnostních pásů řidičů vozidel a zádržných systému pro přepravu dětí.

Čtyři desítky policistů z dopravní i pořádkové služby zkontrolovali na vytipovaných místech přes šest stovek vozidel a zjistili 126 dopravních přestupků. Policisté odhalili 29 dopravních přestupků, kdy řidiči nedodrželi zákonem stanovenou povinnost a nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, v 21 případech byl jejich vůz v nevyhovujícím technickém stavu a v pěti případech řidiči nepředložili ke kontrole řidičský průkaz. Téměř všechny přestupky řidičů vyřešili policisté přímo na místě uložením blokových pokut, a to v částce přes třicet tisíc korun, 6 přestupků oznámili správnímu úřadu k dalšímu projednání.

Všichni kontrolovaní řidiči rovněž podstoupili orientační dechové zkoušky, pět z nich mělo výsledek pozitivní, v jednom případě byl řidič podle provedeného testu pod vlivem jiné návykové látky.

Do konce měsíce chystají policisté ještě další dopravně bezpečnostní akce zaměřené na bezpečnost silničního provozu.

22. března 2018
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, koordinátorka prevence kriminality

vytisknout  e-mailem