Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté loupež objasnili za tři dny

MOST - Pachatel uloupený mobil zpeněžil; Okradení pouličního prodejce; Prozradil ho ukradený doklad totožnosti 

K trestnému činu loupeže došlo minulý týden v Mostě. V té době zatím ještě neznámý pachatel si skutkem přišel k mobilu za 3 tisíce korun. Lapka přistoupil k poškozenému mladistvému a za použití výhrůžek mu telefon vytrhl z ruky. Kriminalistům se během tří dnů podařilo loupež objasnit. Ze skutku podezírají 20letého Mostečana. Ten již byl také ze spáchání trestného činu loupeže obviněn. Mobil se policistům zajistit nepodařilo. Pachatel věc údajně prodal neznámému muži za částku 400 korun. Za tu si měl nakoupit alkohol. Mostečan je stíhán na svobodě. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Případ je stále v šetření služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě.
 
Okradl pouličního prodejce
Sdělení podezření ve dvou případech krádeží si v těchto dnech vyslechl 22letý Mostečan. K prvnímu skutku došlo v září na třídě Budovatelů v Mostě. Pachatel si tam vyhlédl pouličního prodejce parfémů. Nejprve u něj projevil zájem o koupi. Poté se lstivě dotázal, zda jde zboží dobře na odbyt a jestli již něco prodal. Poškozený v dobré víře muži ukázal peněženku s obsahem. Lapka nelenil, vytáhl z ní dva tisíce a zmizel. Druhý skutek má pachatel na svědomí z počátku října. V tomto případě se zaměřil na prodejnu mobilních telefonů v Mostě. V obchodě využil nestřeženého okamžiku a odcizil tam dva mobily v hodnotě 9 tisíc korun. Poté z místa odešel. Podezřelého si však všiml prodavač a vyběhl za ním. Požádal ho o vrácení kradeného telefonu. Mladík vyhověl a jeden mobil vrátil. To, že odcizil telefony dva, se zjistilo, až když byl lapka pryč. Policisté, kteří skutky objasnili, zjistili, že Mostečan již má za sebou kriminální minulost. Odcizené věci se nezajistily. Mobil pachatel údajně zpeněžil a peníze použil pro svoji potřebu. Případy nadále zůstávají v šetření mosteckého obvodního oddělení.
 
Prozradil ho ukradený doklad totožnosti
S obviněním z několika trestných činů skončil 26letý Mostečan. Ten má na svědomí skutky od začátku července až do současné doby. O prázdninách kradl zboží v prodejnách. Začal v nákupním centru Hyper Albert v Mostě „nákupem za pět prstů“ v hodnotě 1.105 korun. Z Kauflandu v Otvicích na Chomutovsku si odnesl věci za 2.039 korun. V Tescu Most ukradl zboží za 2.674 korun. Zaměřoval se na holicí strojky, oděvy a uzeninu. Z minulého týdne má na kontě okradení řidiče taxislužby u vlakového nádraží v Mostě. V tomto případě využil chvilkového spánku poškozeného. Nepozorovaně nasedl k němu do auta a tam odcizil mobilní telefon a navigaci, obě věci v hodnotě 3 tisíce korun. Na přelomu minulého a tohoto týdne se jeho terčem stalo vozidlo Fiat a k němu připojený karavan. Z prostor si odnesl věci v hodnotě 16 tisíc korun. Jednalo se o navigaci, mobilní telefon, klíče a doklady. Poškozením navíc způsobil škodu ve výši téměř 5.200 korun. Ke skutku došlo v Mostě ulici Biebla. Tento čin se mu však stal osudným. Nedaleko místa spáchání byl kontrolován policisty. Ti u něj nalezli doklad totožnosti ukradený ve voze. Podezřelý byl zadržen. Následně se u něj zajistili další lup v podobě navigace patřící řidiči taxislužby. Pachateli bylo policejním komisařem sděleno obvinění ze spáchání trestných činů krádež na osobě, krádež vloupáním a poškozování cizí věci. Případ šetří služba kriminální policie a vyšetřování v Mostě.

vytisknout  e-mailem