Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté měli napilno

DĚČÍN - Ve Varnsdorfu odhalili indoorovou pěstírnu.  

Podivné okolnosti
 
DĚČÍN – Děčínští policisté prošetřují případ ztracených věcí, peněz a platební karty z děčínského bytu oznamovatelky. Letos v květnu přišla o platební kartu, finanční hotovost uloženou v bytě, ale i na účtu. Mezi chybějícími věcmi je i oblečení a šperky. Jak záhy zjistila, škoda se vyšplhala k částce čtrnácti tisícům českých korun. Chybějící platební kartu našla o den později v poštovní schránce. Zřejmý pohyb peněz na účtu nevzešel z jejího popudu. Policisté pracují s několika verzemi a jen čas ukáže, která se jeví nejpravděpodobnější. Nepříjemnost šetří s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.  
 
Na hraně zákona
 
VARNSDORF - Rumburští policisté odkryli další domácí pěstírnu ve Šluknovském výběžku. V polovině letošního dubna provedla skupina policistů se soudním příkazem v ruce domovní prohlídku ve Varnsdorfu v Husově ulici. Záhy našla v bytě mladého muže pěstební stan a další předměty, sloužící k pěstování konopí. V bytě nalezli také šest kusů zmiňované rostliny a usušené části oblíbené rostliny v řádek desítek gramů. Po provedeném šetření dospěli k závěru, že mladý muž překročil hranice zákona spácháním přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Jejich obvinění čelí od dvaadvacátého července letošního roku.
 
To neklaplo
 
VARNSDORF - Obvinění z přečinu pojistného podvodu čelí od včerejšího dne, dvaadvacátého července 2015, také čtyřicetiletá žena z Varnsdorfu. Svým jednáním zřejmě dosáhla překročení zákona, kterého se měla dopustit v období od února do srpna loňského roku. Začátkem února 2014 zakoupila havarované auto, které v pojistných smlouvách vydávala za plně funkční. Navíc v daleko vyšší hodnotě, než byla jeho skutečná. Když  pracovníci pojišťovny obdrželi informaci o jeho odcizení,  pustili se do vyřizování pojistného plnění, vyplývajícího ze sjednaných smluv. Narazily na překážky. S těmi se svěřili policistům, kteří posléze dospěli k závěru, že zákon byl překročen. Ženě hrozí trest propadnutí věci, zákaz činnosti i až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Děčín 23. července 2015
 
 
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem