Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté mezi dětmi

MĚLNICKO - Policistka oddělení tisku a prevence se minulý týden věnovala dětem ze Základní školy Dřísy. 

Preventivním programem prošly postupně všechny děti prvního stupně místní školy. Policistka se zaměřila u mladších žáků zejména na dopravní výchovu a bezpečnou cestu do školy. Připomněla preventivní akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne!“IMG_20220411_113023.jpg

Děti byly seznámeny se základními zásady bezpečnosti v silničním provozu a upozorněny na důležitost viditelnosti, kterou lze zvýšit vhodnou barvou oblečení a doplňky z fluorescenčních materiálů, které zvyšují světelný kontrast vůči pozadí a prodlužují tak vzdálenost, na jakou může řidič chodce nebo cyklistu zaznamenat.

Se staršími žáky rozebrala také téma šikany a slušného chování, zdůraznila velmi tenkou hranici mezi škádlením, šťoucháním a právě již zmiňovanou šikanou.

V pátek 8. dubna 2022 navíc svou práci žákům představili policisté z oddělení hlídkové služby. Ukázali jim svou výzbroj a výstroj, popsali, jak má vypadat správný policista. Děti zaujaly zastavovací pásy, batoh první pomoci a vybavení, které policisté používají při zásahu proti nebezpečnému pachateli.

Odměnou policistům  byly rozzářené dětské obličeje a obrázky, které děti namalovaly.

por. Mgr. Markéta Johnová
13.4.2022

vytisknout  e-mailem