Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté mistři světa v karate

KARLOVARSKÝ KRAJ - Reprezentovali Českou republiku.  

V období od 14. 6. do 20. 6. 2016 se v Irském městě Dublin konalo historicky největší Mistroství světa, světové federace karate World Union of Karate – do Federation. Celkem se zúčastnilo 2400 registrovaných závodníků ze 40 států, mezi kterými nechyběla ani Česká republika zastoupená státní reprezentací České Asociace Okinawského Karate a Kobuda. 

V této reprezentaci byli i policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, mjr. Bc. Daniel Krhut a pprap. Vladimír Vrabec. Oba dva startovali v kategorii kata seniors goju-ryu, dále společně tvořili veteránský kumite tým ještě se dvěma členy reprezentace, který přijel na toto mistrovství s obhajobou zlatých medailí z loňského roku. Daniel Krhut startoval navíc i v další kategorii, a to kata open – veterans A.

 

V pátek dne 17. 6. se v kategorii kata seniors goju-ryu  bohužel Vladimírovi Vrabcovi tolik nedařilo a i přes velkou snahu a výborný výkon nepostoupil do nedělního finále mezi šest nejlepších. Daniel Krhut v této kategorii zacvičil jednu z nejhezčích kata  KURURUNFA, která ho posunula do nedělního finále z druhého místa. Svou kvalitu musel ukázat i ve své druhé kategorii a to kata open - veterans A, která byla početně hodně zastoupena, o cenné kovy zde svádělo souboje celkem 36 soupeřů. To však Dana nerozhodilo a opět měl obrovský úspěch, předvedl pro něj premiérovou kata ANAN, která ho katapultovala na druhé místo za soupeře z Itálie, čímž získal pro českou výpravu první cenný kov.

 

V sobotu dne 18. 6. se až ve večerních hodinách na tatami předvedli opět Daniel Krhut a Vladimír Vrabec, kteří společně s dalšími dvěma členy reprezentace tvořili veteránský kumite tým. Tento tým již po rozlosování zjistil, že obhajoba zlata z loňského Mistrovství světa nebude vůbec jednoduchá, jelikož do této kategorie bylo přihlášeno 21 velice kvalitních týmů. Nakonec však tým z Walesu porazili až v prodloužení. Poté je čekal konkurenční tým z jiné asociace z České republiky, se kterými si poradili a vyhráli 5:0. V semifinále museli porazit tým z Velké Británie, pokud pomýšleli na zlaté medaile. To se jim povedlo a po velice kvalitním a taktickém boji porazili tento tým 5:0. Ve finále je čekal favorizovaný tým z Anglie. Kluci se však nezalekli a zúročili svojí náročnou přípravu před samotným mistrostvím a tým Anglie nakonec porazili 7:1. Po výhře už čekal na celý tým jen slavnostní ceremoniál, při kterém byla všem členům na krk pověšena zlatá medaile s cejchem titulu mistr světa.

V neděli dne 19. 6. nastupoval Daniel Krhut na tatami s cílem získat konečně z kategorie kata seniors Goju-ryu zlatou medaili. Finálové souboje byly v této kategorii velice vyrovnané a ani po finálovém kole nebyl znát vítěz, jelikož Daniel získal za svou zacvičenou kata stejný počet bodů jako jeho dva další soupeři ze Slovenska a Itálie. Proto musel přijít na řadu rozstřel, aby se rozhodlo o vítězi. Daniel však zacvičil finálovou kata SANSERU, dostal od rozhodčích největší známkové hodnocení a konečně získal v této kategorii zlatou medaili a titul mistra světa. Se svým ziskem dvou zlatých a jedné stříbrné medaile se tak stal nejúspěšnějším závodníkem české výpravy.

Toto mistroství světa bylo nejen největší v historii světové asociace WUKF, ale co se týče kvality závodníků, i nejtěžší. O to jsou všechny získané medaile cennější. Za skvělými výsledky závodníků stála nejen jejich píle a odhodlání zvítězit, ale také i kvalitní práce celého realizačního týmů a reprezentačních trenérů. Je třeba také zmínit i to, že bez finanční podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje, který ani v letošním roce nezapomněl podpořit talentovanou mládež a všech dalších sponzorů, by se členové sokolovského oddílu nemohli zúčastnit a dělat tak dobré jméno České republice, Karlovarskému kraji i městu Sokolov a v neposlední řadě městu Březová, kde oba policisté bydlí a které ve svém rozpočtu na oba borce také myslelo.

Díky těmto výsledkům se oba policisté zároveň kvalifikovali na letošní mistrovství Evropy, které se uskuteční v měsíci říjen v Itálii.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 7. 2016

vytisknout  e-mailem