Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté mu zachránili život

KROMĚŘÍŽSKO: Muži v bezvědomí poskytli první pomoc. 

Minulý týden zachránili Policisté Obvodního oddělení v Hulíně život jednašedesátiletému místnímu muži.
Ve čtvrtek hodinu po poledni byla operačním důstojníkem vyslána policejní hlídka k bytovému domu nedaleko centra města. Oznamovatelka na lince 158 uvedla, že její silně podnapilý soused neustále zvoní na zvonky u bytů a znečišťuje společné prostory domu.
Policisté se tedy vydali na místo a začali výtržníka hledat. Nalezli ho ve sklepních prostorách domu. Ležel na betonové zemi a nehýbal se. Hlídka zjistila, že je v bezvědomí, nedýchá a nemá hmatný puls. Policisté u něj ihned zahájili masáž srdce. Po chvíli se jim podařilo obnovit dýchání a činnost srdce. Muž i přesto zůstával v bezvědomí a nereagoval na žádné podněty. Policisté proto okamžitě zavolali rychlou záchrannou službu.
Po příjezdu záchranářů přestal muž opět dýchat. Lékařka opětovně provedla resuscitaci a poté hlídka pomohla osádce sanitky naložit postiženého do vozidla. Uvnitř zdravotníci pokračovali v masáži srdce. Střídali se při tom s policisty. Poté, co se jim podařilo obnovit životní funkce, byl muž přepraven do nemocnice v Kroměříži.
 
28. července 2011, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem