Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté museli vyrazit dveře

TEPLICE - V bytě našli nemocného muže; Krade jako straka a další zprávy. 

Policisté museli vyrazit dveře
     V pátek večer museli duchcovští policisté násilím vniknout do bytu v panelovém domě. Od záchranné služby přijali oznámení, že se uvnitř zřejmě nachází zraněná osoba, na místě pak soused hlídce sdělil, že z vedlejšího bytu slyšel ránu, jako by někdo upadl.
     Policisté za dveřmi slyšeli chrapot, na klepání ani volání jim ale nikdo neodpovídal. Využili proto oprávnění, které jim zákon v zájmu ochrany života a zdraví osob dává a násilím vyrazili dveře. Uvnitř nalezli ležícího muže, kterému poskytli první pomoc a následně ho předali do péče záchranářů, kteří pacienta s podezřením na mozkovou mrtvici převezli do nemocnice.
 
Krade jako straka
     Až tříleté vězení hrozí 25letému muži, který si „přilepšuje“ krádežemi v obchodech. V sobotu odpoledne se vydal do supermarketu v Trnovanech, kde odcizil deset balení čokolád v celkové hodnotě přes jeden tisíc korun. Neunikl ale pozornosti pracovníka ostrahy, který přivolal policisty, ti lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže a následně ho museli propustit.
     Ještě týž den ale muž, který je v podmínce za předešlou majetkovou trestnou činnost, navštívil další prodejnu, kde vzal z regálu dvě lahve kvalitní whisky a pokusil se přes sklad odejít nouzovým východem. Ten je ale zajištěn signalizací, zloděj se proto chtěl vrátit do obchodu, kde na něj k jeho smůle už čekala ochranka, a tak opět skončil na policejní služebně.
 
Řídili opilí
     Až rok vězení a několikaletý zákaz řízení motorových vozidel hrozí 38letému muži, který si sedl opilý za volant automobilu. Při kontrole jeho vozidla mu dopravní policisté naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, muži proto zadrželi řidičský průkaz a předvolali ho k výslechu.
     Přestože byl řádně poučen, že do doby meritorního rozhodnutí v dané věci nesmí řídit motorová vozidla, už o necelé dvě hodiny později ho za volantem kontrolovala další hlídka. Hladina alkoholu v jeho dechu sice byla menší, ale stále přesahovala hranici jednoho promile. Muž si vyslechl sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
     Stejný trest hrozí i dalšímu muži, který v den svých narozenin 41letých narozenin řídil automobil, i když před tím požil alkohol. Při dopravní kontrole mu policisté naměřili 2,8 promile alkoholu v dechu, i jemu byla další jízda zakázána a jeho nezodpovědným chováním se bude zabývat soudce.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo v pátek 22. května kolem 22:50 hodin v Teplicích, ul. Trnovanská. Neustanovený řidič nezjištěným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil FORD Galaxy a z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem uložené povinnosti.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
Dva výjezdy pyrotechnika
     Dvakrát během víkendu musel v lesích na Teplicku zasahovat policejní pyrotechnik. V sobotu odpoledne byli policisté přivoláni do Dubí Drahůnek, kde „hledač pokladů“ s detektorem kovů nalezl nevybuchlou munici. Pyrotechnik na místě zajistil pět ručních granátů typu RG4, které převezl k likvidaci.
     Včera po poledni volal jiný hledač policii do Křemýže. V lesíku nedaleko obce nalezl předmět, který přivolaný pyrotechnik označil jako dělostřeleckou munici ráže 88 mm, také tento „nález“ bude řízeně zlikvidován.
     V případě nálezu munice je vhodné dodržet určitý postup, aby se minimalizovalo nebezpečí případného zranění, protože i desítky let staré náboje a granáty mohou při neopatrné manipulaci explodovat.
     Jak se tedy správně v takovém případě zachovat? Doporučujeme při nálezu věci, která tvarem a vzhledem odpovídá munici s předmětem nijak nemanipulovat. V blízkosti místa nálezu je vhodné umístit dobře viditelné označení a ustoupit do vzdálenosti několika desítek až stovek metrů. Teprve poté zavolejte na linku 158 a sdělte své jméno a příjmení, co jste našli a co nejpřesněji lokalizujte místo, kde se nacházíte. Zůstaňte na místě do příjezdu policistů a k označenému místu nikoho nepouštějte.
 
 
Teplice, 25. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
Odkazy do noveho okna

dělostřelecká munice

dělostřelecká munice 

Detailní náhled

detailní záběr munice

detailní záběr munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem