Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté museli zasáhnout proti domácím násilníkům

ČESKOLIPSKO, JABLONECKO - Vykázáním ze společného obydlí nebo podáním podnětu na uvalení vazby řešili policisté problémy s domácími agresory. 

     V neděli musel na 10 dní nedobrovolně opustit svůj domov 34letý muž z Českolipska. Nařídili mu to policisté potom, co na něj jeho manželka podala trestní oznámení. Žena vypověděla, že ji opakovaně fyzicky napadal, urážel a vyhrožoval jí zabitím. Když mu oznámila, že se s ním rozvede, svou agresi k ní ještě vystupňoval. Odebral jí mobilní telefon, zakázal jí  kontakt s rodiči a doma ji držel doslova pod zámkem. I přesto se jí podařilo kontaktovat policii a konečně odhodit stud, který jí dopusud bránil v tom, aby otevřeně promluvila o tom, co se děje doma za zavřenými dveřmi. Její manžel už si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin týrání osoby žijící ve společném obydlí, za který mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

     Ze stejného zločinu se zodpovídá i 22letý mladík z Jablonce nad Nisou. Ten už dlouhé dva roky velmi hrubě zachází se svou přítelkyní a matkou jejich společné dcery. Kromě toho, že ji v opilosti hrubě uráží, tak ji také napadá údery pěstí a kopanci po celém těle. Vzal na ni už i kožený pásek, kterým ji bil přes záda a vyhrožoval jí, že ji zabije. Žena se v obavě o svůj život a o osud jejich dítěte obrátila v tomto týdnu na policisty. Ti podali na násilníka podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby, a to proto, aby ve svých útocích na oznamovatelku nepokračoval a aby nemařil vyšetřování případu působením na svědky.

por. Bc. Ivana Baláková
29. července 2014

    

    

vytisknout  e-mailem