Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté muže dopadli na půdě domu

ŽĎÁRSKO: Podezřelému muži hrozí až tři roky vězení 

Policisté z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem během několika minut od přijetí oznámení dopadli muže, který se vloupal do rekreační chalupy.

Oznámení o podezření, že došlo k vloupání do rekreačního objektu v obci Chlum, přijali policisté integrovaného operačního střediska na linku tísňového volání v neděli 2. prosince krátce před čtvrtou hodinou ráno. Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídku. Policisté na místě ihned zaznamenali známky násilného vniknutí do chalupy a v době jejich příjezdu se osoba, která do domu vnikla, stále nacházela v jeho vnitřních prostorách. Následně na půdě domu zadrželi policisté muže, který se tam před nimi ukrýval. Jednalo se o pětadvacetiletého muže ze Žďárska. K odcizení věcí nedošlo, majiteli však byla způsobena škoda při vloupání. Ta je předběžně vyčíslena na částku kolem tří tisíc korun.

Policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení. Pětadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Za takovou trestnou činnost lze uložit až tříletý trest odnětí svobody. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení a nadále ho prověřují.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

5. prosince 2018

vytisknout  e-mailem