Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté muže vykázali z obydlí!

TRUTNOVSKO - Vykázání zřejmě bere na lehkou váhu. 

Policisté ve Dvoře Králové nad Labem využili svého oprávnění a z bytu poškozené vykázali jejího bývalého manžela, s kterým bydlela ve společné domácnosti.

Žena se na policisty obrátila z důvodu, že bývalý manžel začal pít a v opilosti jí vulgárně nadával, urážel a byl na ní i před synem velmi hrubý. V minulosti jí dokonce i v několika případech fyzicky napadl, což řešili přivolaní policisté. Jelikož se na její žádost nechtěl vystěhovat z jejího bytu a vyhrožoval jí, měla důvodné obavy o své zdraví i o zdraví jejich syna.

Královédvorští policisté muže z bytu vykázali na deset dní. V těchto dnech se musí zdržet styku a navazování kontaktu s ohroženou osobou i jejich synem.

I přes zákaz policistů nařízení porušil hned v den, kdy byl vykázán. A to nejprve tak, že vstoupil do vykázaného prostoru. Druhý den kontaktoval poškozenou formou výhružných SMS zpráv a v tom dál pokračoval.

Včera si padesátiletý muž ve zkráceném přípravném řízení vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí až roční pobyt ve vězení.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
10. 2. 2017, 10:00

vytisknout  e-mailem