Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté na Náchodsku se potýkali s drobnou kriminalitou

Převládaly přestupky v dopravě, drobné krádeže  

Stavěcí terč
Dopravní hlídky na silnicích jsou stále potřeba, neochota motoristů dodržovat pravidla se totiž stále nelepší. Alespoň tomu napovídají výsledky dopravních kontrol, které policisté provádějí průběžně po celý rok na silnicích. Množství lidí, páchajících přestupky v dopravě je vždy markantní po masových bezpečnostních akcích, i běžné dopravní kontroly však vždy přistihnou řidiče, kteří pravidla silničního provozu nerespektují.
 
Čtvrtek 19. května 2011 tak přinesl nepříjemné překvapení příliš rychle jedoucím motoristům, nepřipoutaným řidičům či řidičům přejíždějícím plnou středovou čáru. Dopravní hlídky, stojící v Náchodě, v Dolanech a na Vysokově uložily 8 řidičům blokové pokuty v rozmezí od 100 do 1.000 korun. Potěšujícím faktem je naopak skutečnost, že za celý čtvrtek policisté nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě.
 
Další trestná činnost se skládala z přestupků proti občanskému soužití, kdy si občané navzájem dělali schválnosti nebo se častovali hrubými výrazy. Jednou ze schválností bylo například zaparkování vozu před garáží matky a znemožnění výjezdu jejího auta. Tento přestupek policisté zaevidovali a předali k dořešení příslušné přestupkové komisi.
 
Náchodská policejní hlídka vyjížděla ke krádeži peněz z příručního trezorku v kanceláři jedné z místních firem. Kdosi využil příležitosti, vnikl do kanceláře a odcizil pět a půl tisíce korun. Další výjezd náchodská hlídka uskutečnila na místní sídliště, v jednom vchodu panelového domu z chodby mezi podlažími někdo odcizil z plechové skříně hydrantu požární hadici a proudnici. Tím způsobil škodu 1500 korun.
 
Zlodějíčka hledají i broumovští policisté. Z místní farmy kdosi odcizil kovové náhony zemědělských strojů, obraceče a rozmetače sena v hodnotě čtyř a půl tisíce korun.
 
por. Bc. Eva Prachařová
20. 5. 2011

vytisknout  e-mailem