Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté načapali opilou mládež

HODONÍNSKO: Do pátečních kontrol se zapojila zhruba třicítka policistů. 

Na páteční večer policisté vyhlásili bezpečnostní akci zaměřenou na kontrolu zákazu podávání alkoholu mládeži a pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Policisté měli za úkol důslednou kontrolu zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek mladistvými, hraní na hracích automatech, kontrolu v hernách a restauračních zařízeních. Dále pak pátrali po osobách a věcech, po nichž je vyhlášeno pátrání.
Do kontrol se zapojila zhruba třicítka pořádkových a dopravních policistů z Územního odboru Hodonín a Speciální pořádkové jednotky z Brna. Do kontrol zábavních a restauračních zařízení se zapojili také pracovníci úřadu práce, živnostenského úřadu a pracovníci OSPODu. Během páteční noci tak postupně zavítali do Čejkovic, Mutěnic a Dubňan.
Výsledky těchto kontrol nebyly zrovna lichotivé. Policisté objevili celkem dvanáct podnapilých osob ve věku mezi patnácti až sedmnácti lety. Pomyslnou rekordmankou byla sedmnáctiletá dívka, která nadýchala 1,9 ‰ alkoholu. Ta policistům uvedla, že důvodem její opilosti bylo zapíjení výročí úmrtí rodinných příslušníků. Nejmladším podnapilým byl pak patnáctiletý chlapec s 0,5 ‰ alkoholu, který uvedl, že na diskotéce popíjel pivo. Policisté také zjistili několik osob, které mladistvým alkohol nalévali nebo poskytli. Ti si vykoledovali blokovou pokutu ve výši 1000 korun nebo byli oznámení k projednání správnímu orgánu. Pro opilé děti si museli na místo přijet rodiče a pracovníci OSPODu budou jejich prohřešky evidovat a dále projednávat.
Vzhledem k nepříznivému zjištění a počtu opilých mladistvých osob policisté nevylučují, že obdobné kontroly budou v nejbližší době opakovat. Kde a kdy však budou další kontroly probíhat, nebudeme zveřejňovat.
 
nprap. Petr Zámečník, 12. 3. 2011

vytisknout  e-mailem