Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté nalezli část odcizených věcí

JABLONEC N.N. - Po vykradení zahradního domku 

Zahradní chatky nemají v zimě tak velké uplatnění, jako je tomu v letních měsících. Celoročně však mohou sloužit k uskladnění věcí. Na tuto skutečnost zřejmě spoléhal pachatel, který v Kokonínské ulici v Jablonci n.N. vnikl do zahradní chaty. Zahradní dřevěný domek, který se nachází v oplocené zahradě, má dveře zajištěny ještě i visacím zámkem.

Neznámého pachatele to ale nezastavilo, v oplocení zahrady si vytvořil otvor, vnikl na zahradu, překonal visací zámek na dveřích zahradního domku a kradl. Odnesl si zahradní nůžky značky Gardena, hrablo na sníh značky Fiskars, dvoutaktní motorový křovinořez značky Husqvarna, motorový vertikulátor značky Wolf a elektrický zahradní vysavač značky Toro.

Celkově způsobená škoda představuje částku 29 000 Kč.

Policisté den před zjištěním krádeže, zajistili při obchůzkové činnosti hrablo a vertikulátor. Ve chvíli nálezu nevěděli, kdo je majitel. Neznámý pachatel si totiž odcizené věci na odlehlém místě připravil k odnesení a vyčkával zřejmě na vhodnou příležitost. Majitel měl štěstí, že policisté přišli dříve a alespoň část věcí mu tak mohli vrátit.

por.Mgr.Ludmila Knopová
5. prosince 2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

 

vytisknout  e-mailem