Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté našli dvě odcizené octavie

KRÁLOVÉHRADECKO - Zadrželi a obvinili dva podezřelé 

Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové obvinil ze zločinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství 36letého muže ze Středočeského kraje a 30letého muže z Pardubického kraje.  Starší z dvojice byl dále obviněn z nedovoleného ozbrojování.
Podle obvinění ze čtvrtka na pátek (od 22. 9. do 23. 9. 2016) v obci Zachrašťany na Královéhradecku vnikli před domem do osobního vozidla zn. Škoda Octavia, které odcizili. Majitelce způsobili krádeží škodu ve výši 360 tisíc korun. V pátek nad ránem (dne 23. 9. 2016) podle obvinění odcizili další vozidlo. Jednalo se o rovněž o Škodu Octavia v hodnotě 190 tisíc korun, které zmizelo majiteli před domem v obci Lovčice.
Když se o případech dozvěděli policisté, okamžitě rozjeli intenzivní pátrací akci, do které se kromě pořádkových policistů zapojili také kriminalisté a kolegové ze Středočeského kraje. Výsledkem bylo v ranních hodinách dne 23. 9. 2016 vypátrání obou odcizených vozidel ve Středočeském  kraji a dále zadržení obou podezřelých, kteří se v blízkosti jednoho z vozů pohybovali.  Následnou prohlídkou nebytových prostor byla v jednom z objektů zajištěna nelegálně držená zbraň (samopal), kterou měl v držení starší z dvojice.
Obvinění nejsou policistům neznámí. Mladší z mužů byl dokonce za obdobnou trestnou činnost v minulosti trestán a v současné době byl tzv. v podmínce. Soud vyhověl návrhu a poslal obviněné do vazby. Nyní jim hrozí až 8letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 26. 9. 2016

Odkazy do noveho okna

krádež octavií

krádež octavií 

Detailní náhled

krádež octavií

krádež octavií 

Detailní náhled

krádež octavií

krádež octavií 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem