Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté našli na silnici ležící opilou ženu

ŽĎÁRSKO: Kolem běhaly dvě malé děti 

Policisté ze žďárského dopravního inspektorátu vyjížděli včera kolem půl deváté večer k oznámení o dopravní nehodě. Za obcí Bobrová si ale všimli, že na vozovce leží žena a kolem běhají dvě malé děti. Policisté na místě zastavili a začali zjišťovat, co se stalo. Jeden z policistů odvedl děti ze silnice, aby zajistil jejich bezpečnost, a druhý policista zjišťoval zdravotní stav ležící ženy. Protože jevila známky značné opilosti, provedli u ní policisté dechovou zkoušku na alkohol. Při té žena nadýchala 3,58 promile. Policistům se následně podařilo zjistit i totožnost ženy, které je čtyřiatřicet let a bydlí v obci na Žďársku. Dvě děti předškolního věku, které se na místě nacházely, jsou její dcery.
 
Policisté na místo přivolali kolegy z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě, kteří ženu i s dětmi převezli na služebnu. Přivolaní zdravotníci převezli ženu vzhledem k akutní intoxikaci alkoholem do novoměstské nemocnice, kde byla hospitalizována. Policisté případ oznámili pracovníkům odboru sociálně právní ochrany dětí a podařilo se jim kontaktovat otce dětí, který si je převzal do své péče.
 
Policisté veškeré okolnosti případu dále prošetřují. Na základě provedených šetření bude stanovena i případná právní kvalifikace. Díky včasnému zásahu projíždějících policistů neskončilo jednání nezodpovědné matky nešťastně.   
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. června 2014

vytisknout  e-mailem