Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté navštívili Český svaz žen ve Svinářově

KLADENSKO - Při diskuzi bylo vzneseno mnoho zvídavých dotazů.  

Vedoucí kladenského dopravního inspektorátu a policistka z oddělení tisku a prevence v průběhu odpoledních hodin jedné z dubnových nedělí letošního roku navštívili Český svaz žen v obci Svinářov na Kladensku.

Policisté pro ženy připravili besedu s preventivní tématikou, a to například  o podvodných jednáních, kapesních krádežích a krádežích při nákupu a nebo také aktuální  informace o změnách v dopravě. Policisté především chtěli předáním informací  upozornit ženy, jak mohou předejít trestné činnosti, s kterou se mohou setkat  jak v ulicích měst a obcí, ale také v místě jejich bydliště.

Policistka nejprve ženy seznámila s různými případy podvodného jednání, jako jsou například podvodníci, kteří se vydávají za falešné zástupce různých firem nebo podomní prodejce, kteří zazvoní jako nezvaná návštěva u jejich obydlí. Dále je upozornila na krádeže v nákupních střediscích, kdy jsou odkládány kabelky, kufříky, tašky nebo batohy do nákupních vozíků a poté jsou při výběru zboží ponechány bez dozoru a dochází k jejich odcizení. Ženy byly seznámeny i s možností krádeží v dopravních prostředcích nebo zdravotních zařízeních, ale také i v ulicích. Dalším upozorněním pro přítomné ženy byli pouliční prodejci, kteří  nabízejí nekvalitní zboží a ve většině případů se snaží občana upoutat nabídkou a v nestřeženém okamžiku využít této situace k okradení.

Velký zájem byl o informace v dopravě. Toto téma rozpoutalo velkou diskuzi, při které bylo vzneseno  mnoho zvídavých dotazů. Většina přítomných žen bylo aktivními řidičkami a dotazy se týkaly především dávání přednosti u nákupních středisek, parkování, kruhových objezdů . Nebylo opomenuto ani na cyklisty a řešení dotazů ohledně požití alkoholu na kole, který se řeší jako přestupek, ale finanční sankce je v tomto případě od 25 000 do 50 000,-Kč. Aktuální informace byly podávány k reflexnímu označení při chůzi na pozemních komunikacích, které jsou neosvětlené. Důležité bylo upozornění, kde se reflexní páska nosí při chůzi jednotlivce, skupiny a nebo i na jízdním kole, aby toto reflexní označení bylo účinné a zviditelnilo účastníka silničního provozu jako chodce nebo cyklistu.

Beseda se setkala s velmi kladným ohlasem ze strany přítomných žen Českého svazu ve Svinářově na Kladensku.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

4. května 2016

Odkazy do noveho okna

Policejní návštěva na svazu žen ve Svinářově

Předávání informací o dopravě 

Detailní náhled

Policejní návštěva na svazu žen ve Svinářově

Upozornění na podvodná jednání 

Detailní náhled

Policejní návštěva na svazu žen ve Svinářově

Beseda na svazu žen 

Detailní náhled

Policejní návštěva na svazu žen ve Svinářově

Probíhající beseda a preventivní předmět... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem