Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté nedali zloději šanci

LITOMĚŘICE – Vystopoval ho služební pes; další info...  

 

Policisté nedali zloději šanci

Velmi dobrou práci provedli policisté ve Štětí. Ve středu těsně po půlnoci se do prodejny smíšeného zboží v Ostrovní ulici vloupal zloděj. V obchodě ukradl cigarety různých značek, tabák, 64 čokolád, stravenky, několik štanglí salámu, pivo a další zboží v celkové hodnotě téměř 25 000 Kč. Všechno kradené zboží si odnesl do svého nedalekého bytu. Šetřením na místě činu policisté zjistili důležitá fakta k pachateli. Služební pes vystopoval podezřelého muže až k místu bydliště. Vše nasvědčovalo tomu, že se pachatel skrývá ve svém bytě i s odcizeným zbožím. Policisté nedali zloději žádnou šanci. Byt nepřetržitě střežili. Když byl dán příkaz k domovní prohlídce, na mladíka udeřili. Provedená domovní prohlídka vše odhalila. Policisté v bytě nalezli podezřelého pachatele i s veškerým zbožím, které v prodejně odcizil. Ten skončil v policejní cele.  Na litoměřickém územním odboru se podrobil výslechu a dalším neodkladným úkonům. Ve čtvrtek byl obviněn z přečinu krádeže, a poté byl propuštěn domů. Podle trestního zákoníku hrozí trestně stíhanému mladíkovi až dvouletý pobyt za mřížemi, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

 Další transformátor terčem zloděje

Včera policie informovala o poškození transformátoru v Kyškovicích. Pachatel způsobil na obecně prospěšném zařízení škodu 200 000 Kč. Další podobný případ byl však oznámen policii včera večer. Tentokrát se terčem útoku zloděje stal transformátor v objektu zavlažovací stanice u Keblic. Uprostřed pracovního týdne v objektu závlahové stanice na sloupu vysokého napětí z transformátoru odčerpal a odcizil 560 litrů oleje. Svým jednáním napáchal škodu přesahující 100 000 Kč. I v tomto případě se jedná o podezření z trestného činu poškození a ohrožení obecně prospěšného zařízení a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na šest let. Zdali spolu oba případy souvisejí, je v současné době předmětem šetření policie.

 

Zloděj v sušárně chmele

Do sušárny chmele v Chotiněvsi se uprostřed pracovního týdne vloupal dosud neustanovený zloděj. Překonal zámek u vstupních vrat a vnikl do komorové sušárny, ve které odcizil elektromotor s převodovkou a hřídelí v celkové hodnotě 15 000 Kč. V posledních týdnech bylo zaznamenáno na Litoměřicku několik případů krádeží vloupáním do zemědělských objektů. Zloději v nich odcizili kovové součásti zařízení nebo elektrické kabely. Policie po pachatelích těchto krádeží pátrá.

 

Opilý za volantem

Ve čtvrtek odpoledne v Litoměřicích v ulici Na Kocandě přistihli policisté za volantem osobního automobilu opilého řidiče. Při kontrole jevil známky požití alkoholu před jízdou. Vše potvrdila dechová zkouška, které se 36letý muž dobrovolně podrobil. Nadýchal přes 1,25 promile. Ani ne o dvě hodiny později sdělili zadrženému muži na obvodním oddělení v Litoměřicích policisté podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 15. 4. 2011
 

vytisknout  e-mailem