Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté nezaháleli

Zlodějové kradli motorky, peníze a alkohol 

Zloději ukradli alkohol a peníze
Z neděle na pondělí 7. 12. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal do jedné z místních restaurací na Fibichově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Zloděj po násilném vniknutí odcizil alkoholické nápoje Ballantines, Jim Beam, Tullamore Dew, Red Label a Jameson. Poškozený majitel si škodu vyčíslil na částku necelé čtyři tisíce korun.
Obdobný případ šetří vrchlabští policisté. Lapka v pondělí 7. 12. 2009 násilně vnikl do baru v Zámecké ulici a odcizil peněženku s finanční hotovostí. V tomto případě si nenechavec přišel na více jak 31 tisíc korun.
Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, v druhém případě až na tři roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Krádež motocyklů
Nezvaný host navštívil z pondělí na úterý 8. 12. 2009 dřevěnou zahradní kůlnu v obci Černý důl s úmyslem obohatit se cizím majetkem. Dosud neznámý pachatel po násilném vniknutí do objektu odcizil dva motocykly značky Delta Cross 250 modré barvy s nálepkami Hummer a motivy blesků. Zloděj však ukradl i tři crossové motocyklové helmy, cyklobrašny Author, dětské in-line brusle, chrániče na brusle a cyklistickou helmu. Poškození si škodu vyčíslili na částku převyšující 30 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest. Po odcizených věcech a pachateli policie intenzivně pátrá.

Na dceru zřejmě zapomněl
V úterý odpoledne 8. 12. 2009 se s žádostí o pomoc obrátila na policisty z Vrchlabí jednatřicetiletá žena. Na svou vyživovací povinnost zřejmě zapomněl její bývalý partner, který má na svou dceru měsíčně přispívat soudem stanovenou částku. Dluh oznamovatelka vyčíslila na 15 tisíc korun. Muži zákona ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na jeden rok.

I ženy se perou
Na vrchlabské policisty se v úterý ráno 8. 12. 2009 krátce po třetí hodině obrátila s žádostí o pomoc čtyřiadvacetiletá žena, kterou měla v jednom z vrchlabských barů fyzicky napadnout jí neznámá dívka. Napadená uvedla, že jí inkasovaným úderem útočnice rozbila dioptrické brýle a navíc utrpěla drobné zranění v obličeji. Oběť útoku vyčíslila škodu na necelých pět tisíc korun. Muži zákona uvedený incident zadokumentovali jako přestupek proti majetku a občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun. 

Zloděj se do objektu nedostal
Útoku neznámého pachatele odolal objekt jedné z místních firem v obci Vlčice na Trutnovsku. Dosud neznámý pachatel se násilně pokusil vniknout do budovy a zřejmě krást. Kvalitní hliníkové dveře však záměr protiprávního jednání zloději překazily. Zástupce poškozené firmy i tak škodu vyčíslil na tři tisíce korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním ve stadiu pokusu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Zadržen a propuštěn
V úterý 8. 12. 2009 trutnovští policisté zadrželi jednatřicetiletého muže z Chomutovska. Předběžný souhlas se zadržením muži zákona dostali od státní zástupkyně chomutovského soudu a to z toho důvodu, že zadržený si neplní svoji vyživovací povinnost. Po provedených administrativních úkonech byl muž omezený na osobní svobodě opět propuštěn.  

Fiat terčem zloděje
Trutnovští policisté v úterý večer 8. 12. 2009 vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném motorovém vozidle Fiat Punto stříbrné barvy, registrační značky 2H0 4848. Uvedený automobil odcizil dosud neznámý zloděj v průběhu úterního dne v Trutnově na ulici O. Nedbala. V době krádeže stálo uvedené punto na volně přístupném místě před jedním z místních obytných domů. Majitelka dopravního prostředku vyčíslila škodu na 60 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
nprap. Udo Ertner
9. 12. 2009

vytisknout  e-mailem