Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili dvě vloupání

ŽĎÁRSKO: Pachateli sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu 

Policistům se podařilo dopadnout pachatele, který se vloupal do dvou sousedících objektů v obci Račín. Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže osmadvacetiletému muži ze Žďárska. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který byl naposledy za majetkovou trestnou činnost odsouzen vloni v březnu k trestu obecně prospěšných prací, které dosud nevykonal.
 
V pondělí 8. června ráno přijali policisté oznámení, že došlo v nočních hodinách v hotelu v obci Račín ke krádeži. Pachatel odcizil v garáži klíče, zavírací nůž a sekyru, dále vnikl do místností restaurace a recepce, které prohledal a odcizil nealkoholické nápoje, cukrovinky a cigarety různých značek. Z dalších prostor hotelu si odnesl ještě drobnosti jako balení prádelní šňůry a igelitové sáčky do koše. Místo činu policisté ohledali a zadokumentovali, zajistili stopy a provedli v lokalitě šetření. Krádeží vznikla škoda přes čtyři tisíce korun, další škoda přibližně čtyři tisíce korun vznikla poškozením. Na základě precizního šetření se policistům podařilo velmi rychle podezřelého muže vypátrat. Osmadvacetiletého muže převezli na obvodní oddělení, zajistili i část odcizených věcí, které budou následně předány zpět jejich majiteli. Dále policisté zjistili, že se muž dopustil v objektu krádeže ještě v dubnu. V druhé polovině dubna vnikl v noci do pivovaru, kde odcizil příruční pokladnu s finanční hotovostí. Krádeží vznikla v tomto případě škoda necelých šest tisíc korun. Odcizené peníze muž použil pro svoji potřebu.  
Podezřelý muž využil toho, že v objektu v současné době probíhá rekonstrukce, při které vypomáhal a měl tak do části objektu přístup.
Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
9. června 2015

vytisknout  e-mailem