Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili krádež forem za skoro milion korun

Bruntál - kovové části jsme zajistili, vrátíme majiteli a jiné události z okresu 

zajištěné odcizené formy.png
Krnovští policisté a kriminalisté objasnili krádež forem za skoro milion korun. Díky své výborné místní a osobní znalosti do tří dnů od oznámení zjistili podezřelého muže ve věku 28 let, zadrželi ho a následně i obvinili. Při prověřování tohoto případu se jim pachatel také doznal k dalším třem krádežím. Díky takto rychlému objasnění případu zajistili přes sto kovových částí modelů forem a majiteli vrátíme tyto věci v hodnotě přesahující 248 tisíc korun.
V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže pro zločin krádeže a přečin porušování domovní svobody. Je mu kladeno za vinu, že v době od 13. do 15. 2. 2015 v Krnově na ulici 9. května vnikl na pozemek firmy a rozbil okno skladu. Zde odcizil přes 100 kompletních modelových zařízení, jejichž základ je tvořen hliníkovými deskami a formou z pryskyřice v hodnotě 950 tisíc korun. Tyto pak odevzdal do sběrny, kde je policisté zajistili. Dále měl na začátku února poškodit nádrže dvou zaparkovaného nákladního vozidel v areálu firmy na ulici Chářovská, kde měl odčerpat a odcizit celkem 600 litrů nafty. A v polovině února měl vniknout ještě na pozemek u rodinného domu na ulici Hlubčická, kde odcizil nerezový kouřovod a kovové profily. Naftu měl prodat, kov odevzdat do sběrny a peníze použít pro vlastní potřebu. Způsobená škoda je skoro milion korun. Trestní stíhání je vedeno vazebně a muži hrozí trest odnětí svobody až osm let.
 
Chodil na novostavbu krást
Bruntálští policisté sdělili v těchto dnech podezření z přečinu krádeže 57letému muži. Je mu kladeno za vinu, že ve třech případech ve druhé polovině ledna měl vniknout násilně na oplocený pozemek novostavby v Oborné. Dostal se do hrubé stavby rodinného domu a zde odcizil 200 metrů položených kabelů a ze zdiva vystříhal a odnesl ještě dalších 200 metrů již zabudované elektroinstalace. Majiteli vznikla hmotná škoda kolem 27 tisíc korun. Kabely pak měl pachatel odevzdat do sběrny a za získané peníze si koupil alkohol a potraviny.
 
Srážka dodávky s autobusem
Kriminalisté šetří okolnosti páteční nehody, která se udála po půl desáté dopoledne mezi obcemi Krnov a Krásné Loučky. Cizinec ve věku 53 let na mokrém úseku silnice po projetí táhlé levotočivé zatáčky dostal smyk, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem. Řidič linkového autobusu se snažil nehodě zabránit najetím za pravý okraj, ale střetu nezabránil. V autobuse cestovalo 24 osob, z toho čtyři utrpěly středně těžká a lehká zranění. Řidič dodávky utrpěl těžká zranění. Požití alkoholu bylo vyloučeno u řidiče autobusu negativní dechovou zkouškou. U řidiče dodávky, vzhledem k jeho zranění, byl nařízen odběr krve ke zjištění případného ovlivnění alkoholem. Způsobená škoda činí 230 tisíc korun.
 
Zmizely cigarety za sto tisíc
Krnovští policisté prověřují oznámení o vloupání do skladu cigaret. K činu mělo dojít z pátku 27. na sobotu 28. 2. 2015 v Krnově, kde pachatel násilně vnikl do skladu tabákových výrobků. Odcizil cigarety různých značek v předběžné škodě 100 tisíc korun,
 
Vloupání do dílny
Škodu přes 66 tisíc korun způsobil prozatím neznámý pachatel majiteli dílny na ulici Na Břehu v Krnově. V době od 27. do 28. 2. 2015 vnikl do areálu firmy a pak se dostal k plechové dílně. Zde násilně vnikl a odcizil turbo dmýchadlo a vstřikovací čerpadlo na traktor, převodovku z rozmetadla, různé pístnice a nářadí.
 
Chtěla spáchat sebevraždu
V neděli 1. 3. 2015 přijali bruntálští policisté oznámení 44leté ženy, která měla podezření, že její neteř chce spáchat sebevraždu. Poslala totiž její dceři SMS zprávu, kde se s ní loučila. Oznamovatelka stála u bytu poškozené, které neotevírá. Policistům mladá žena otevřela a sdělila, že užila léky, které zapila alkoholem. Přivolaný lékař uvedl, že žena není v ohrožení života, že medikamenty, které požila, jsou k posílení imunity a antivirotika. Byla převezena do nemocnice k ošetření. Jako důvod svého jednání uvedla rozchod s přítelem.
 
 
komisař por. Bc. Pavla Jiroušková
skupina tisku a prevence Bruntál
2. 3. 2015

vytisknout  e-mailem