Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili krádež jízdního kola

JIHLAVSKO: Pachateli bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže devatenáctiletému muži z Jihlavy, který odcizil jízdní kolo.
V neděli 5. května přijel před desátou hodinou dopoledne ještě s dalším mladíkem na svém kole k obchodu v Brtnici na ulici Nábřeží. Jízdní kola uložili do stojanu a šli do prodejny. K obchodu v tu dobu přijel na jízdním kole značky Leader Fox obyvatel obce. Trekingové kolo v hodnotě téměř sedm tisíc korun odložil do stojanu a odešel do prodejny. Když poté z obchodu pachatel vyšel ven, odcizil kolo Leader Fox a svoje, výrazně levnější, na místě zanechal. Poté i  s druhým mladíkem odjeli.
Když poškozený zjistil, že jízdní kolo před prodejnou není, oznámil případ policii. Policisté na místo vyjeli. Provedli šetření, zjistili veškeré informace o případu a popis odcizeného jízdního kola. Když se hlídka vracela zpět do Jihlavy, všimli si policisté v krajském městě podezřelých mladíků na kolech. Mladé muže zkontrolovali. Zjistili, že patnáctiletý mladík má odcizené jízdní kolo. Policisté podezřelé převezli na obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů a kolo zajistili. Jízdní kolo policisté následně předali zpět jeho majiteli. Po shromáždění důkazních prostředků policisté sdělili devatenáctiletému muži, který jízdní kolo odcizil, podezření ze spáchání trestného činu. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Jednání patnáctiletého mladíka, který jízdní kolo, i přesto že věděl, že bylo získáno trestnou činností, od druhého mladého muže převzal a poté na něm jel, je podezřelý ze spáchání přečinu podílnictví. Případ policisté dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. května 2013 

vytisknout  e-mailem