Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili krádež litinových kamen

HAVLÍČKOBRODSKO: Krádeže se dopustili tři muži, odcizená kamna prodali ve sběrně 

Policisté z Golčova Jeníkova objasnili případ krádeže v areálu jeníkovského zámku. 18. srpna letošního roku přijali oznámení o krádeži litinových kamen z budovy stojící v zámeckém areálu. Jedná se o budovu ve zchátralém stavu, která je v současné době v rekonstrukci. Neznámý pachatel z ní měl v době od osmého do osmnáctého srpna odcizit plátová litinová kamna prvorepublikové výroby v hodnotě 12 tisíc korun.
Policisté začali případ prověřovat pro podezření z přečinu krádeže. Na základě prověřování a provedených šetření se policistům podařilo zjistit pachatele. Ze spáchání přečinu jsou podezřelí tři muži ve věku 27,28 a 57 let, z nichž dva se podíleli na rekonstrukci budovy. Kamna společně demontovali, odcizili a prodali do sběrny surovin a peníze použili pro svoji potřebu. Odcizená kamna se již bohužel zajistit nepodařilo.
Policisté mužům, kteří byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzeni, sdělili podezření z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství. Podezřelým nyní hrozí až tři roky vězení. 
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
19. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem