Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté objasnili případ pokusu vraždy

Praha východ- Jirny - V sobotu v noci došlo na ubytovně k pokusu vraždy mezi dvěma ubytovanými cizinci. 

V sobotu v  noci kolem druhé hodiny ranní došlo na ubytovně v obci Jirny na Praze východ k pokusu vraždy mezi dvěma ubytovanými cizinci.
 
Celý případ začal poměrně banálně. Oba muži trávili páteční noc popíjením alkoholu každý v jiném podniku. Kolem půl druhé ráno se setkali na ubytovně na pokoji, který spolu obývali.  Třicetiletý muž si po návratu zapálil cigaretu, což jeho o deset let staršího spolubydlícího notně rozčílilo. Došlo mezi nimi ke slovní a fyzické roztržce týkající se kouření v místnosti.  Čtyřicetiletý cizinec nakonec svým vyhazovacím nožem třikráte bodl mladšího muže do hrudi a zad a poté z ubytovny utekl. Zraněný ještě dokázal vyjít před ubytovnu, kde mu ostatní přivolali záchrannou službu. Po převozu do nemocnice jej lékaři operovali a i nadále zůstává v jejich péči.
 
Policisté po uprchlíkovi vyhlásili pátrání. Ještě v sobotu v odpoledních hodinách jej zadrželi. Stále měl u sebe nůž, kterým na svého spolubydlícího zaútočil. Na základě zajištěných důkazů, zejména krevních stop a výslechu poškozeného, byl čtyřicetiletý cizinec obviněn ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.
 
Dnes odpoledne bude rozhodovat Okresní soud pro Prahu východ, zda bude obviněný muž stíhán vazebně.
 
mjr. Bc. Soňa Budská
26. srpna 2013
 

vytisknout  e-mailem