Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili případy vloupání do chat

HAVLÍČKOBRODSKO: Třiatřicetiletý muž je podezřelý z krádeže a porušování domovní svobody 

Světelští policisté objasnili vloupání do rekreačních chat, ke kterým došlo v obci Horní Paseka na začátku března letošního roku. Policistům se během prověřování podařilo zjistit, že oba případy má na svědomí třiatřicetiletý muž ze středních Čech. Policisté mu již sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
Muž je podezřelý z toho, že se 3. března ve večerních hodinách vloupal do rekreační chaty v obci Horní Paseka. Nejprve vysadil dřevěnou branku a vnikl na pozemek. Poté vypáčil dveře do dřevníku, odkud odcizil různé nářadí. Následně rozbil vstupní dveře chaty a vnikl dovnitř. Z chaty odcizil různé nářadí a elektroniku v hodnotě bezmála 18 tisíc korun. Ještě téhož večera vnikl na pozemek další chaty, kde se vloupal do dřevníku a odcizil dva malé motocykly. Poté se vloupal i do chaty, odkud si odnesl hlavně elektroniku. Majiteli na odcizených věcech a poškozeném zařízení způsobil škodu nejméně za 16 tisíc korun. Odcizené věci pak uschoval na své rekreační chatě a následně některé z nich prodal.
Policisté u pachatele část odcizených věcí zajistili a vrátili majiteli. Muži sdělili podezření z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tři roky vězení. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
2. července 2013

vytisknout  e-mailem