Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili série krádeží

ÚO Bruntál - jízdních kol, notebooku a další zprávy  

Nález munice
V Ludvíkově nalezl dne 2.11.2011 za pomoci hledačky na kov 37letý muž munici. Nevěděl, jak s tím naložit a tak ji opět zahrnul hlínou. Následující den však vše přišel oznámit vrbenským policistům, kteří jeli s oznamovatelem na místo nálezu do Ludvíkova. Zde prostor zajistili do příjezdu pyrotechnika. Ten zasypanou munici odkryl a zjistil, že se jedná o tři ruční granáty italské výroby. Munici si převzal k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo.
 
Přehlédl betonovou skruž
Ve čtvrtek 3.11.2011 v 17,30 hodin ve Vysoké jel 22letý muž na jízdním kole a přehlédl na silnici betonovou skruž, která byla uprostřed komunikace. Najel na ní předním kolem a spadl na zem. Utrpěl lehké zranění a zůstal hospitalizován v nemocnici. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Škoda na jízdním kole činí 3 tisíce Kč.
 
Ze stodoly zmizela pila
Násilně vnikl prozatím neznámý pachatel v době od 30.10. do 3.11.2011 do stodoly a vedle stojící kůlny v obci Stránské. Ze stodoly odcizil stolní pilu v hodnotě 7 tis. Kč. Poškozením obou objektů způsobil škodu ve výši 150 Kč.
 
I s lupem byl zadržen
Vrbenští policisté v těchto dnech sdělili podezření z přečinu krádeže 35letému místnímu muži. Ten měl dne 24.9.2011 přes rozbité okno vniknout do budovy bývalého podniku ve Vrbně pod Pradědem na ulici Jesenická. Silou vytrhnout dveře do místnosti kabelovny a odřezat 17 elektrokabelů. Pak je rozřezal, odstranil vrchní část izolace a uložil si je do přineseného batohu. Při svém odchodu z objektu byl však zadržen místními policisty. Pro policisty muž není neznámým, již v letošním roce byl za majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen.
 
Bratrovu zbraň si po jeho smrti ponechal
Z přečinu nedovoleného ozbrojování jsme v těchto dnech obvinili 66letého muže. Je mu kladeno za vinu, že v době od 9.4.2009 do 11.8.2011 po úmrtí svého bratra si měl úmyslně a bez povolení ponechat ve svém bydlišti v Krnově jeho samonabíjecí pistoli ČZ, model 75, ráže 9 mm. Střelnou zbraň a její další hlavní části, které se následně staly v dědickém řízení jeho majetkem, si ponechal, ač se do současné doby nestal držitelem platného zbrojního průkazu. Ten je pro držení této zbraně zapotřebí. Uvedená zbraň totiž podléhá povolovací povinnosti a spadá do kategorie zbraní skupiny B. Zbraň byla dne 11.8.2011 policisty zajištěna a odeslána k odbornému zkoumání.
 
Na namrzlé silnici dostal smyk
Mezi obcemi Žďárský Potok a hranicí okresu Šumperk dne 3.11.2011 v 08,20 hodin došlo k havárii osobního vozidla ford. 50letý řidič chtěl na namrzlé komunikaci před pravotočivou zatáčkou snížit na vozidle rychlost jízdy. Začal brzdit, dostal však smyk, který nezvládl. Vyjel do protisměru a za levý okraj silnice. Zde narazil do směrového sloupku a převrátil se v příkopu na střechu. Ke zranění osob nedošlo. Na vozidle byly na všech kolech nainstalovány zimní pneumatiky. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Škoda se vyšplhala přes 60 tisíc Kč.
 
S odcizeným vozidlem po dvou kilometrech havaroval
Neoprávněné užívání motorového vozidla Škoda 120 šetří albrechtičtí policisté a dopravní policisté v této souvislosti zase nehodu tohoto auta. Dne 2.11.2011 prozatím neznámý pachatel vstoupil na zahradu rodinného domu v Jindřichově, kde bylo zaparkované nezamčené vozidlo Škoda. Ve spínací skříňce byly klíče a tak auto nastartoval a ze zahrady ujel. Po dvou kilometrech však pachatel se škodovkou v Arnultovicích havaroval a poškodil přední část auta. Způsobená škoda činí 2 tisíce Kč.
 
Cyklista mu vyjel do jízdní dráhy, řidiči řekl, že se nezranil a ujel
Ve 4,40 hodin dne 2.11.2011 došlo na křižovatce ulic Albrechtická a Partyzánů v Krnově ke střetu neznámého cyklisty s osobním vozidlem Mitsubishi. K nehodě dle sdělení 65letého řidiče vozidla došlo tak, že cyklista jel na jízdním kole po chodníku a zastavil u přechodu pro chodce. Řidič v tuto chvíli stál s vozidlem na ulici Sadova a dával přednost vozidlům jedoucím po ulici Albrechtické. Po chvíli mu nebránilo v jízdě žádné vozidlo a tak hodlal pokračovat v přímém směru do ulice Partyzánů. Rozjel se a projel křižovatkou v přímém směru. Dostal se na ulici Sadova a zaregistroval, jak z pravé strany z chodníku vyjel na silnici cyklista, který narazil čelně do pravého boku mitsubishi. Po střetu cyklista vstal a řidiči vozidla sdělil, že je nezraněn. Nasedl na kolo a odjel. Na vozidle došlo k rozbití okna bočních dveří automobilu. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč. Provedená dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu.
Popis cyklisty: muž ve věku kolem 30 let, štíhlé postavy, výšky cca 180 cm, bez vousů a při hovoru z něj byl cítit alkohol. Jel na dámském jízdním kole.
 
Notebooky odcizil pachatel, který byl v celostátním pátrání
Krnovští kriminalisté výbornou operativní prací zjistili pachatele, který v Krnově spáchal tři případy různých krádeží. Jedná se o 32letého muže, po kterém bylo vyhlášeno již v únoru 2010 policisty z Mělníku celostátní pátrání. Muže zadrželi krnovští kriminalisté dne 2.11.2011 při domovní prohlídce na ulici Albrechtická a nalezli i část odcizených věcí. Ještě ten den mu policejní komisař sdělil obvinění pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Je mu kladeno za vinu, že v době od 19.7. do 24.10.2011 měl spáchat v Krnově tři krádeže. Nejdříve měl na ulici Bezručova v jednom z domů vylomit petlice u tří sklepních kójí. Z jedné odcizit vodovodní baterii v hodnotě kolem 3 tisíc Kč. Následně se měl dostat do chodby domu na ulici Rooseveltova. Neuzamčenými dveřmi vniknout do jednoho z bytů, kde z konferenčního stolku vzít notebook. Ve třetím případě na ulici Březinova vniknout do rodinného domu, který prohledal. Odcizit notebook a dva fotoaparáty. Svým jednáním majitelům způsobil škodu v celkové výši přes 27 tisíc Kč.
 
Objasnění série krádeží jízdních kol
Krnovští kriminalisté objasnili sérii krádeží jízdních kol a krádeže notebooku z kostela v Krnově. 35letého pachatele obvinil policejní komisař SKPV v těchto dnech z přečinu krádeže. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v době od 19.8. do 13.9. na různých místech Krnova, např. před obchody, z koláren a jiných prostor měl odcizit celkem devět jízdních kol. Dále měl dne 30.9.2011 odcizit notebooku z kostela na ulici Štursova, kde právě probíhal seminář na téma obnovy fresek daného objektu. Věci měl prodat náhodným osobám a peníze použít pro vlastní potřebu. Svým jednáním způsobil majitelům škodu kolem 23 tisíc Kč.
 
Ze sběrny vzal 90 kg čisté mědi
V době od 1. do 2.11.2011 ve Městě Albrechticích vnikl pachatel do areálu sběrny druhotných surovin. Násilně vnikl do budovy skladu a odcizil cca 90 kg čisté mědi. Způsobená škoda činí 9 900 Kč.
                                                                                             
 komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr♦mvcr.cz
4.11.2011                                             

vytisknout  e-mailem