Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté objasnili sérii násilných vniknutí do aut na Blovicku

BLOVICE-Díky precizní práci již znají pachatele, který se vloupal celkem do deseti osobních automobilů.  

Policisté z obvodního oddělení Blovice od začátku října 2016 zaznamenali ve svém územním obvodu zvýšený nárůst vloupání do zaparkovaných vozidel. Na Blovicku se stalo téměř nepsaným pravidlem, že v noci z pondělí na úterek nebo ze čtvrtka na pátek některé z aut bylo poškozeno neznámým pachatelem. Policisté v úzké spolupráci s kriminalisty z územního odboru Plzeň-venkov prováděli ve všech případech intenzivní šetření. Vzhledem ke způsobu provedení měli podezření, že by se mohlo jednat o stejného pachatele. Kriminalisté využili v případu mimo jiné svoji místní a osobní znalost.
Kruh série vloupání se uzavřel dne 15.11.2016. Kriminalisté z jižního Plzeňska po vyhodnocení všech případů naplánovali bezpečnostní opatření, které uskutečnili v noci z pondělí na úterek (14.11-15.11.) v součinnosti s blovickými policisty. V jeho průběhu kolem třetí hodiny v noci kontrolovali 33letého muže z Lounska, který se dlouhodobě zdržuje na Blovicku. Muž měl u sebe ruční nářadí, visací zámek a rukavice. Kriminalistům doznal, že se potloukal po Blovicích a v Družstevní ulici za pomocí šroubováku rozlomil zámek dveří u vozidla značky Opel Astra. Z vozidla si odnesl pracovní rukavice, finanční hotovost a zámek. Kriminalisté měli již tuto skutečnost potvrzenou od kolegů, kteří poškozené vozidlo našli na uvedeném místě.
Ihned tedy zadrželi podezřelého muže a převezli ho k výslechu. V jeho průběhu se podařilo zjistit, že muž má na svědomí sérii vloupání do vozidel na území města Blovice. Policisté mu předali záznam o sdělení podezření pro přečin krádeže a poškození cizí věci, neboť v průběhu výslechu vyšlo najevo, že muž se vloupal na Blovicku do celkem deseti vozidel, a to i přesto, že již byl v minulosti za stejné skutky soudem odsouzen. Díky precizní práci policistů a kriminalistů z jižního Plzeňska teď mohou lidé s klidnějším srdcem parkovat svá vozidla v Blovicích. V případě uznání viny může být pachatel soudem potrestán odnětím svobody až na tři léta.

por. Mgr. Markéta Fialová
23. listopadu 2016

 

vytisknout  e-mailem