Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté objasnili sérii vloupání do garaží

SOKOLOV - dva případy 

Policisté objasnili sérii vloupání do garáží na Sokolovku.
Pět můžu ve věku od pětadvaceti do dvaatřiceti let z Březové a Bukovan na Sokolovsku jsou obviněni z trestného činu krádeže. Společně se měli podílet na několika vloupání do garáží na různých místech na Sokolovsku od 15. 7. do současné doby. Z garáží měli například odcizit alternátory, těsnění na nákladní automobil, pneumatiky, hydraulický zvedák, vzduchová stříkací pistole, několik párů lyží, hůlek, snowbord, elektrocentrálu, svářečku na plasty, autorádio, mobilní telefon, in-line brusle, minibike, helmy, zesilovač, sadu nářadí, vrtačky a další věci.
 
V několika případech dali pachatelé krádeží zprávu svým komplicům, že se v garážích nachází další předměty a domluvili se na jejich pozdějším ukradení. Jde například o skútr, který měli odcizit z garáže v Šabině nebo přívěsný vozík, který byl byl v garáži na Březové. Dále tímto způsobem odcizili osobní automobil Ford Eskort a motocykl.
 
Dva z mužů se krádeže dopustili i přesto, že již v posledních třech letech byli pravomocně odsouzeni za obdobný trestný čin. Majitelé garáží vyčíslili celkovou škodu na svém majetku ve výši necelých 180 000 Kč.
 
Další případ vloupání do garáží na Sokolovsku. 
Dva muži jsou obviněni a další dva podezřelí, že se v době od 7. do 8. září sami nebo společně vloupali do garáží v Oloví. Odcizili hliníkové disky, pneumatiky, plechové disky, přilbu na motocykl. koženou bundu. Tři z mužů navíc byli chyceni při řízení osobního motorového vozidla přestože měli platný zákaz řízení motorových vozidel. Škoda na ukradených věcech dosáhla částky 27 000 Kč.
 
Mužům nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
10. září 2010

vytisknout  e-mailem