Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté objasnili vloupání do mateřských škol

HAVLÍČKOBRODSKO: Do školek i dalších objektů se vloupala osmapadesátiletá žena 

Havlíčkobrodští kriminalisté ve spolupráci s policisty obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou objasnili případy vloupání do mateřských škol a dalších objektů ve Světlé nad Sázavou. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání osmapadesátileté ženy, která se těchto skutků dopustila. Ženě hrozí až dva roky vězení.
Případy vloupání do různých objektů se ve Světlé nad Sázavou začaly množit od konce loňského roku. Neznámý pachatel se vloupal do několika budov škol, autoopraven, ale i do cukrárny a kanceláře na hřbitově. Policisté všechny případy prověřovali a na základě provedených šetření a vyhodnocených stop se jim ve spolupráci s kriminalisty podařilo zjistit, že uvedených skutků se dopustila osmapadesátiletá žena ze Světlé nad Sázavou.
Žena je obviněna z toho, že se v období od prosince 2013 do začátku dubna letošního roku vloupala do mateřských škol v Lánecké ulici a ulici Na Sídlišti, do budovy Základní školy Lánecká a zemědělského učiliště v Zámecké ulici, do tří autoopraven, cukrárny, kanceláře na místním hřbitově a objektu autodopravy. S sebou nosila šroubovák, kterým většinou vypáčila okno budovy. V případě, že se jí to nepodařilo, rozbila skleněnou výplň okna. Z objektů odcizila ve většině případů finanční hotovost, v jednom případě odnesla láhev alkoholu a z několika objektů neodcizila nic. Svým jednáním způsobila škodu za bezmála devadesát tisíc korun, z toho škoda přes čtyřicet tisíc korun vznikla na poškozeném zařízení jednotlivých objektů.
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání ženy jako obviněné z pokračujícího přečinu krádeže, dílem dokonaného a dílem ve stádiu pokusu a pokračujícího přečinu poškození cizí věci. V případě prokázání viny ženě hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
8. dubna 2014

vytisknout  e-mailem