Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté objasnili vraždu v Nezamyslicích

Důkladná, mravenčí práce se kriminalistům vyplatila. Dovedla je k 24letému cizímu státnímu příslušníkovi. 

 
           
              Loni, ve středu 14. listopadu 2007, byla v drážním domku v obci Nezamyslice na Prostějovsku nalezena mrtvá žena. Jednalo se o 59letou paní bez trvalého bydliště. Přivolaná lékařka na základě prohlídky uvedla jako předběžnou příčinu smrti rozsáhlá zhmoždění hlavy. Konstatovala, že zranění poškozená utrpěla v důsledku hostilního jednání ze strany jiné osoby. Ke smrti mělo dojít kolem půlnoci 13. listopadu. Byla nařízena soudní pitva.
 
            Policisté služby kriminální policie a vyšetřování správy Severomoravského kraje začali na případu kvalifikovaném jako trestný čin vraždy intenzivně pracovat. Zajistili mimo jiné stopy z místa a okolí trestného činu.
       Výsledky provedené pitvy potvrdily, že žena utrpěla kromě dalších také mnohačetná poranění hlavy provázená krvácením. Zemřela na zadušení krví.
       Policisté začali zjišťovat informace o poškozené, jejích známých a podobně. Některá z informací jim mohla byť sebeméně pomoci odhalit pachatele. Kriminalisté museli prověřit více než 100 podezřelých osob a také několik anonymních udání na „zaručeně jistého“ pachatele. Jejich práce nebyla nijak jednoduchá. Informace získávali také od osob, které se s poškozenou stýkaly – šlo o lidi bez trvalého bydliště.
 
          Důkladná, mravenčí práce se kriminalistům vyplatila. Na základě zmíněného prověřování kvanta osob a analýzy zjištěných informací je indicie dovedly až ke 24letému cizímu státnímu příslušníkovi. Muž pobýval a pracoval na Prostějovsku a v poslední době také v Nezamyslicích. Policisté však za ním museli jít do brněnské věznice, kde je nyní ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou trestnou činnost (násilného charakteru).
 
        Policisté muže obvinili z trestného činu vraždy (§ 219 odst. 1, 2h) trestního zákona)). Podezřelý dlouho nezapíral. Přiznal se, že ženu bil a kopal, a to zejména do hlavy. Přišel za ní do domku s úmyslem pohlavního styku, ke kterému také došlo.
           
       
    
                                                                                                  por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem