Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté obvinili dva recidivisty z loupeže a výtržnictví

ZLÍNSKO: Napadli mladíka v centru Zlína a okradli jej.  

Čtyřiapadesátiletá žena pracující v kadeřnictví v centru Zlína oznámila na linku 158, že na chodbě hotelu, v němž pracuje, došlo ke konfliktu tří mladých mužů, jeden z nich přitom ležel na zemi. Vše zpovzdálí sledovala mladá žena.

Policisté záhy vyrazili na místo, kde zůstal pouze jeden ze tří mladíků, napadený jednadvacetiletý muž z obce na Zlínsku. Hlídce uvedl, že jej zmlátili dva muži, z nichž jednoho zná. Chtěli mu ze zad strhnout batoh, povalili jej na zem, kopali do vrchní části těla. Zejména do hlavy a rukou, kterými si hlavu chránil. Přitom mu říkali, aby jim dal všechno, co má u sebe. Po pár minutách se jim podařilo zmocnit ruksaku a utekli i s mladou ženou, která útok sledovala. Uvnitř batohu byl notebook a osobní věci v hodnotě bezmála čtyři tisíce korun. Policisté záhy věděli, o jakou dvojici útočníků se jedná. Ukradený notebook kriminalistům vydala přítelkyně jednoho z nich, která byla svědkem celého incidentu. Oba muži se přiznali k napadení jednadvacetiletého mladíka, který měl dlužit jejich společné kamarádce peníze. Nutno dodat, že nejsou žádní svatouškové. Již několikrát jsme je prověřovali pro majetkovou i násilnou trestnou činnost.

Jednadvacetiletého a šestadvacetiletého muže, oba ze Zlína, kriminalisté obvinili ze zločinu loupež a přečinu výtržnictví, za které by v případě odsouzení mohli strávit za mřížemi dva až deset let. Zároveň obvinili z přečinu podílnictví šestadvacetiletou ženu z obce poblíž Slušovic, která útok viděla a uschovala u sebe odcizené věci z batohu, které posléze vydala policii. Ta by mohla v případě prokázání viny strávit za mřížemi až čtyři léta. Protože se však mladší z obou obviněných mužů neustále dopouští trestné činnosti a kriminalisté jeho obvinění během jednoho měsíce rozšířili o další skutky, poslala ho soudkyně Zlínského soudu na návrh policistů do vazby.

 

 

9. července 2015, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem