Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté obvinili trojici Litvínovanů

MOST - Jeden skončil ve vazbě.  

 

Obvinění z trestných činů krádež vloupáním a poškození cizí věci předával policejní komisař trojici mužů z Litvínova, 57letému, 41letému a 26letému. Litvínované mají stejnou zálibu, cizí majetek. Nejpřičinlivější je nejmladší z nich. Tomu policisté přičetli čtyři vloupačky – tři garáže a večerku. Do garáží měl zavítat spolu s nejstarším z trojice. V prvním objektu se po jejich návštěvě ztratily kabely, plechy a okapové háky. Asi jim to bylo málo, tak se vydali do další garáže. Tam již měli vytipovanou motorku. Tu po krádeži měli schovat do vysoké trávy v lesním porostu a zaházet koberci ze skládky. Podle svých slov ji chtěli později prodat. Třetí garáž jim úplně nevyšla, protože byli vyrušeni. Podle ohledání stačili jenom vyloupnout dřevěné plaňky. Úspěšné nebylo ani vloupání do večerky v Litvínově. Toho se měla dopustit dvojice ve složení 26letý a 41letý. V tomto případě to odnesly dveře objektu, byly vypáčené. Z obchodu se ale nic neztratilo. Snaživý 26letý Litvínovan je stíhán vazebně, na základě podnětu policistů putoval za mříže. Přitom brány vězení opustil teprve nedávno, v lednu. Zbývající dva muži jsou stíháni na svobodě. I oni však mají za sebou majetkové delikty z posledních tří let. Škoda, kterou trojice napáchala, dosahuje téměř sta tisíc korun. Činy jsou datovány do července. Policie na případu i nadále pracuje.


 

O kabelku přišla při nastupování do tramvaje

Policisté zjišťují, kdo ukradl kabelku ženě z Mostu. Poškozená o majetek přišla při nastupování do tramvaje. Podle jejího vyjádření se na činu podílela dvojice neznámých mužů. Pachatelé Mostečance kabelku strhli z ramene a utekli. V zavazadle byla finanční hotovost, doklady a klíče. Lup má celkovou hodnotu 8.200 korun. Případem se zabývá mostecké obvodní oddělení.


 

Zloděj v autě řádil v noci

Policisté byli přivoláni ke vloupání do vozidla značky Škoda Octavia, ke kterému došlo v ulici Růžová v Mostě. Zloděj tam řádil v noci. Poškozený z prostoru auta postrádá finanční hotovost, autorádio, flash disc a šusťákovou bundu. Věci byly vyčísleny na 4.600 korun a poničení vozu na 3 tisíce. Po neznámém pachateli policisté pátrají. Případ šetří jako trestný čin krádež vloupáním.


 

Z auta se ztratila navigace a peněženka

Návštěvu někoho cizího v autě zaznamenal také majitel octávky zaparkované v ulici Táboritů v Mostě. Podle poškozeného se mu tam ztratila navigace a peněženka. Hodnota věcí činí 15.500 korun. Policisté mosteckého obvodního oddělení oznámení o vloupání přijali ve čtvrtek dopoledne. Nyní šetří, kdo má čin na svědomí.

Zároveň opakovaně upozorňují, že auto není trezor! Ve voze si nenechávejte žádné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů!


 

Zloděj se pěkně napakoval

Vloupání do sklepních prostor domu v Komořanské ulici šetří mostečtí policisté. Zloděj tam vlezl větracím okénkem a potom se pěkně napakoval. Poškozený uvedl, že mu chybí věci za 31.700 korun. Pachatel odešel se třemi páry zimních bruslí, se stejným počtem in-line bruslí, stanem a sportovní taškou. Ukradl také dvě přilby na motorku a kufříky s nářadím. V případě dopadení pachateli hrozí postih za trestný čin krádež vloupáním.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

16. srpna 2013

vytisknout  e-mailem