Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté odhalili celostátně hledané

Praha – 7. dubna v průběhu odpoledne a večera probíhaly další kontrolní akce cizinecké policie v souvislosti s bezpečnostními opatřeními k návštěvě prezidentů.  

Policisté ze skupiny dokumentace a šetření trestné činnosti Ŕeditelství služby cizinecké policie se společně se svými kolegy z pražského oddělení pátrání zaměřili v odpoledních hodinách na internetové kavárny v centru Prahy a večer poté na ubytovnu v Praze 4. Během kontrolní akce se policistům podařilo odhalit tři osoby po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání, dvě osoby, které se dopustily trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, jednu osobu na kterou byl Slovenskou republikou vydán příkaz k zatčení a dvě osoby bez dokladů. Do akce bylo nasazeno celkem 30 policistů a zkontrolováno přes 150 osob.
 
V rámci celorepublikových bezpečnostních kontrol v souvislosti s návštěvou prezidentů USA a Ruska, Baracka Obamy a Dmitrije Medveděva zkontrolovala cizinecká policie během středy 7. dubna ve vnitrozemí celkem 6507 osob, z nichž 39 zajistila a 12 cizincům uložila správní vyhoštění.
 
Zvýšená kontrolní činnost cizinecké policie bude probíhat v rámci České republiky po celou dobu návštěvy prezidentů a zaměří se zejména na odhalování nelegálně pobývajících cizinců a pátrání po hledaných osobách.

vytisknout  e-mailem