Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté odhalili hned tři řidiče, kteří řídili přes vyslovený zákaz

BEROUNSKO – Dopustili se trestného činu. 

Policisté během dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, zaměřili svou pozornost na kontrolu řidičů, u kterých zjišťovali, zda neporušují zákon. Během těchto kontrol zaznamenali protiprávní jednání spočívající v porušení vysloveného zákazu řízení motorových vozidel hned u třech řidičů.

První hříšník byl odhalen dne 18. 4. 2019 v 11:35 hodin, v obci Zdice, na Palackého náměstí, kdy řídil nákladní motorové vozidlo tovární značky MAN. Policisté při kontrole na místě zjistili, že tento muž má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel a to od 14. 1. 2019 do 17. 1. 2020.

Dne 20. 4. 2019 bylo na Policii ČR, OOP Hořovice, sděleno podezření dalšímu z řidičů, z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť na základě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že dne 20. 4. 2019 v 07:40 hodin, v Hořovicích, na pozemní komunikaci v ulici Tyršova, řídil motorové vozidlo tovární značky Škoda Felicia, přičemž byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Po výzvě se dobrovolně podrobil odbornému měření na zjištění hladiny alkoholu v krvi, s negativním výsledkem. Lustrací v evidenci řidičů však bylo zjištěno, že řidič není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění a má rozhodnutím Okresního soudu v Berouně, vysloven platný trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2020.

Další muž dne 22. 4. 2019 v 16:30 hodin řídil motorové vozidlo tovární značky Seat Cordoba, po silnici od obce Hředle směrem na obec Zdice. Na křižovatce Hředle-Zdice-Bavoryně, byl předepsaným způsobem zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Lustrací řidiče bylo zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020.

Všichni tito řidiči se dopustili trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
23. dubna 2019

vytisknout  e-mailem