Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté odhalili pěstírnu marihuany

LOUNY - Cizinec obviněn; Agresivní motorkáři 

Policisté v Březně u Loun objevili pěstírnu marihuany

V pondělí ráno provedli lounští policisté v Březně u Loun plánovanou akci, jejímž výsledkem byla odhalena pěstírna marihuany. K zadržení pachatele byla povolána zásahová jednotka Krajského ředitelství Policie Severočeského kraje, neboť se jednalo o pachatele zvlášť závažného úmyslného trestného činu. Dále se na akci podíleli policisté z chomutovské cizinecké policie včetně psovodů se psy a pracovníci Kriminalistického ústavu Praha. Provedenou domovní prohlídkou policisté zjistili, že pachatel v jednom objektu a přilehlých budovách pěstoval hydroponiím způsobem marihuanu. Celkem policisté zajistili 500 kusů rostlin konopí, různá speciální hnojiva a dále elektrické rozvody sloužící k vyhřívání a osvětlení rostlin, které, podle předběžného ohledání, byly k elektrickému zdroji připojeny neoprávněně. Podezřelého cizince ve věku 20 let policisté zadrželi a následně obvinili ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu podle zákona hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Obviněný se nachází v policejní cele, kde vyčkává na rozhodnutí soudu o uvalení vazby. Tento případ je dále v šetření kriminalistů.

Motorkáři ujížděli policistům

V neděli odpoledne (v rozmezí asi dvou hodin) pronásledovali dopravní policisté motorkáře, kteří nereagovali na výzvu k zastavení. V prvním případě se snažili zastavit motocykl zn. Yamaha poblíž kruhového objezdu u prodejny Plus v Lounech, neboť jeho řidič spáchal dopravní přestupek. Předjížděl osobní motorové vozidlo v místě, kde je předjíždění zakázáno. Po spuštění majáku na policejním vozidle začal řidič hlídce ujíždět. Policisté jej předjeli a světelným signálem "Stop" a pravou paží policista řidiči ukazoval, kde má zastavit. Na toto znamení však motocyklista nereagoval a opět ujížděl. Při své nebezpečné jízdě znovu nesprávně předjížděl další motorová vozidla a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když se ho opět podařilo policistům na silnici č. I/28 (směrem na Most) dostihnout a předjet a on jejich znamení o zastavení opakovaně ignoroval, použili policisté donucovací prostředek - hrozbu namířenou střelnou zbraní. Teprve to ho donutilo ihned zastavit. Následně policisté zjistili, že se jedná o 21letého mladíka z Lounska, který nevlastní řidičský průkaz pro skupinu A. Při zákroku nedošlo k žádnému zranění ani škodě na majetku a věc zřejmě bude dále řešena ve správním řízení. Použiití donucovacího prostředku bylo následně vyhodnoceno jako oprávněné a v souladu se zákonem.

O dvě hodiny později se policisté předháněli s dalším agresivním motorkářem. Tentokrát jej stavěli na silnici č. I/28, poblíž benzinové čerpací stanice u obce Raná, rovněž z důvodu dopravního přestupku. Jako v prvním případě řidič na opakované výzvy o zastavení nereagoval a proto byli policisté znovu donuceni přistoupit k použití donucovacího prostředku - hrozbě namířenou střelnou zbraní. Poté, co motocyklista ihned zastavil, provedli policisté jeho kontrolu. Jednalo se o 20letého mladíka z Mostecka, který rovněž nevlastnil řidičské oprávnění na skupinu A. Naštěstí se i tento případ obešel bez zraněných osob a škodě na majetku a dále se jím bude zabývat přestupková komise ve správním řízení.

vytisknout  e-mailem